Kid Harlequin beukt er vol in op oktober-editie van Club 3voor12/Utrecht

+ energieke set Melonhead en puike knoppendraaier Batobe

Tekst: Jeroen Sturing / Foto’s: Roy Wolters ,

Onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht presenteerde donderdag 27 oktober weer een gevarieerd programma: britgrunge van Melonhead, beats van Batobe en donkere, vooral harde riffs van Kid Harlequin.

We trappen in een aardig gevuld dB’s af met Melonhead. De band noemde vooraf in een interview Oasis en Nirvana als referentiekader. Hoewel die twee nogal uit elkaar liggen, kunnen we er na de energieke set wel iets bij voorstellen. Oasis voor de wat monotone zang, Nirvana voor het gitaarwerk – al komt dat misschien nog wel dichter in de de buurt van Soundgarden. Niets nieuws bij deze Utrechters, maar lekker is het wel. Goed nieuws: de EP is opgenomen en verschijnt aan het einde van dit jaar. Voor het gemak spelen ze die vanavond integraal.


Dan Utrechtse producer Batobe. Het is een leuk gezicht hoe hij met een gitaar om zijn nek aan knopjes staat te draaien, om vervolgens snel een nieuw gitaarlijntje in zijn mix aan te brengen. Bij vlagen lijkt het alsof we op de betere afterparty zijn beland. Voor wie deze puike live set wil meemaken biedt de Popronde, waar hij in meereist, wellicht uitkomst.


De afsluiter is Kid Harlequin en die is vooral hard. Het viertal beukt er vol in, wat resulteert in spijt voor hen die de oordoppen vergeten zijn. Meest opvallende verschijning is de blonde gitariste, die al headbangend donkere riffs uit haar gitaar tovert. Na deze snoeiharde set in dB’s is het de beurt aan de HMH en de Ziggo Dome (ja heus!) waar het viertal in het naprogramma van Alter Bridge en Placebo staat.

Gezien: Club 3voor12/Utrecht met Melonhead, Batobe en Kid Harlequin, donderdag 27 oktober 2016 @ dB’s, Utrecht.
De volgende editie van Club 3voor12/Utrecht vindt plaats tijdens het Le Guess Who? Festival, donderdag 10 november (zaal open 20.30). Met: Stillwave, Frank Valenza en bFake @ dB's, CAB-Rondom 100, Utrecht (naast station Zuilen) (toegang = gratis).