3voor12/Utrecht tipt, week 43

Club 3voor12/Utrecht, Band of Skulls, Bombino, Jelle Buma, Acid Mothers Temple, Larry Gus, Nacht van De Dakhaas

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Ook voor deze week tippen we weer een aantal live-shows uit het overweldigende aanbod vand e provincie Utrecht. We starten op donderdag met onze eigen showcase-avond Club 3voor12/Utrecht en hebben verder met Band of Skulls, Bombino, Jelle Buma, Acid Mothers Temple, Larry Gus en de Nacht van De Dakhaas een redelijk eclectisch rijtje geselecteerd. Meer informatie over deze shows vind je in het artikel.

Wie: Melonhead, Kid Harlequin en Batobe
Wat: Club 3voor12/Utrecht oktober
Wanneer: donderdag 27 oktober 2016 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: gratis

De zomer heeft lekker lang geduurd maar het lijkt er nu echt op dat de herfst begonnen is. Voor deze donkere dagen hebben we echter een prima medicijn: op onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht presenteren we op donderdag 27 oktober namelijk britgrunge van de Utrechtse belofte Melonhead, donkere rock van het Rotterdamse Kid Harlequin en intrigerende beats van Batobe. De Club is zoals altijd in poppodium annex oefenruimtecomplex dB’s, en de entree is gratis.


Wie: Band of Skulls + Storksy
Wat: mix van indie- en bluesrock
Wanneer: vrijdag 28 oktober 2016 (19.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg, Pandora
Schade: € 18

De mix van indierock en bluesrock die het Engelse powertrio Band of Skulls speelt wordt wel vergeleken met The Black Keys of The White Stripes. Niet vreemd omdat veel nummers zijn opgebouwd rondom een monumentale riff en vaak ook een meebrulrefrein hebben. Vierde album By Default uit 2016 is geschreven in een lege kerk in Southampton, met als resultaat de meest afwisselende plaat tot nu toe.


Wie: Bombino
Wat: Afrikaanse folk/pop
Wanneer: vrijdag 28 oktober 2015 (20.00 uur)
Waar: Fluor, Amersfoort
Schade: € 19

Bombino wordt ook wel de ‘Jimi Hendrix van de woestijn’ genoemd. Dat heeft een reden: zijn gitaarspel is doorleefd en opzwepend. Meezingen tijdens zijn optredens is helaas lastig, Bombino zingt namelijk in de taal van zijn stam de Toearegs, een nomadenvolk dat in de Sahara leeft. Op donderdagavond brengt hij dat stukje Afrika naar Amersfoort.


Wie: Jelle Buma + Kanipchen Fit
Wat: filmische dubstep industrial jazz
Wanneer: vrijdag 28 oktober 2016 (20.00 uur)
Waar: Studio Arkansas
Schade: gratis

Wat doet die zonderlinge gast toch altijd op maandagavond in Studio Arkansas, alleen achter zijn drumkit en met van die weirde samples ? Welnu, hier is je kans ! Op vrijdag 28 oktober schroeit Jelle Buma het dak van Studio Arkansas met zijn filmische dubstep industrial jazz. Oordoppen vereist ? Valt mee, hij speelt met bamboestokken ..... Support komt van Kanipchen-Fit, dat zijn geplande show in dB's onlangs af moest zeggen. "Friese zanger/gitarist (ex-Solbakken, ex-Lul) ontmoet New Yorkse dichteres/kunstenares en samen gaan ze noisy avant-gardistische blues en protestmuziek maken."


Wie: Acid Mothers Temple
Wat: psychedelische-rock
Wanneer: vrijdag 28 oktober 2016 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10 vvk, € 12 aan de deur

De Japanse psychedelische-rockgroep Acid Mothers Temple is opgericht in 1995. Voorman van de band is gitarist Kawabata Makoto. In de beginjaren bestond de band uit allerlei verschillende muzikanten maar sinds 2004 is er een min of meer vaste line-up met een aantal kernleden en gastzangers. Onder variabele groepsnamen heeft de band ten minste 74 studioalbums en 38 live-albums uitgebracht. Zien is meemaken.


Wie: Larry Gus + Big Hare
Wat: dansbare collages van beats, samples en psychedelica
Wanneer: zaterdag 29 oktober 2016 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 11

Veel mensen kennen Larry Gus van zijn festivalshows van de laatste jaren: stuiterend achter een drumpad en een ramvol geladen sampler kreeg hij honderden mensen tegelijk uitzinnig aan het springen. De basisingrediënten van zijn shows zijn veel beats, groovy baslijnen en psychedelische samples, met toegevoegde vocalen en drums. Weird en waanzinnig tegelijkertijd.Support komt van het Utrechtse duo Big Hare met zijn experimentele elektronica, analoge sounds en loops.

Larry Gus doet zaterdagmiddag om 15.00 uur trouwens een instore in Swordfish & Friend.


Wat: Diep in de Groef: De Nacht van De Dakhaas
Wanneer: zaterdag 29 oktober 2016 (23.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 6

Komend weekend verschijnt de negende editie van ons favoriete tijdschrift De Dakhaas. Het is een editie die het daglicht niet kan verdragen want het hele blad staat in het teken van de nacht in al zijn verschijningsvormen. Het verschijnen wordt dan ook in de nacht gevierd, tijdens Diep in de Groef. Die nacht gaat de klok ook een uur terug en hebben jullie ook een extra uur nacht.”Het wordt een nacht, die je normaal alleen in De Dakhaas ziet, de nacht van je leven, een onvergetelijke, oneindige nacht vol verrassingen.” Entree is 6 euro, inclusief magazine.