3voor12/Utrecht tipt, week 41

Sam Outlaw, Popronde, Diggie Dex, Uncloud festival, Sofie Letitre, Geestdrift festival, Onder Invloed, Yak

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Ouch. We hebben eerder volle weken gezien maar deze is echt niet normaal. We hebben maar liefst acht tips op een rij gezet en daar staan de shows van Counter Jib (vrijdag in dB’s), The Wedding Present (vrijdag in EKKO), Drive Like Maria (vrijdag in Fluor Amersfoort) en Parquet Courts (zondag in TivoliVredenburg) nog niet eens tussen. Wat dan wel? Check het artikel!

Wie: Sam Outlaw + Molly Parden
Wat: country
Wanneer: woensdag 12 oktober 2016 (zaal open 19.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg, Club Nine
Schade: € 10

Het lijkt wel of de americanaliefhebbers ieder jaar weer een nieuwe man-met-cowboyhoed ontdekken om te onthalen als de grote nieuwe countryheld. Is 2016 dan, na Daniel Romano in 2013, Sturgill Simpson in 2014 en Chris Stapleton in 2015, het jaar voor Sam Outlaw? In 2014 verscheen Sams eerste EP (met daarop het Romano-esque prijsnummer Friends don't let friends drink (and fall in love)). Ry Cooder en diens drummende zoon Joachim waren voldoende onder de indruk om te tekenen voor de productie van zijn vorig jaar verschenen debuutalbum Angeleno. Verwacht vanavond prachtige, ouderwetse-maar-tegelijkertijd-tijdloze countrysongs in Club Nine. (P.S.: En mogen we als man-met-cowboyhoed van 2017 alvast Aaron Lee Tasjan tippen?)


Wie: o.a. A Fugitive, Bartek, PALMSY, Nana Adjoa, The Yukon Club, Dusty, Cookachoo
Wat: Popronde Utrecht
Wanneer: donderdag 13 oktober 2016 (van 17.30 uur tot 1.30 uur)
Waar: diverse locaties
Schade: gratis

Donderdag 13 oktober doet het reizende muziekfestival Popronde Utrecht aan. Vijftig opkomende Nederlandse acts spelen die avond op 25 gratis toegankelijke locaties in en rond de Utrechtse binnenstad. De deelnemende bands krijgen zo de kans om op te treden buiten hun eigen regio en om meer speelervaring op te doen. Je kunt natuurlijk gewoon een kroeg, winkel of poppodium binnenvallen en je laten verrassen wie er dan speelt. Maar als je liever wat suggesties hebt, dan delen wij hier 10 acts waar onze redacteuren waarschijnlijk te vinden zijn en tippen we ook nog een korte muziekfilm.


Wie: Diggy Dex
Wat: hiphop / pop / Nederlandstalig
Wanneer: vrijdag 14 oktober 2016 (zaal open 20.00 uur, optreden begint 20.30 uur)
Waar: Fluor, Amersfoort
Schade: € 12,50

Amersfoorter Diggy Dex is al meer dan tien jaar een vaste waarde binnen de Nederlandse hiphop. Eerst als onderdeel van het collectief D.A.C., (met o.a. Wudstik en Jiggy Djé) maar sinds zijn solodebuut Verhalen Vanuit De Sofa uit 2006 ook als zichzelf. In het najaar van 2015 verscheen de single Treur Niet (Ode Aan Het Leven), een samenwerking met JW Roy en de voorbode op Diggy’s vijfde album Golven dat op vrijdag 23 september is verschenen . De single Laten We Dansen met Paul de Munnik doet het al weer goed. In oktober start Diggy Dex met zijn Najaarstour en op 17 april 2017 staat hij als eerste rapper in Koninklijk Theater Carré. Maar eerst presenteert hij zijn nieuwe album in thuisstad Amersfoort.


Wie: Owlbites, The Howl Ensemble, Animistic Beliefs, Allert, Mescaliner, Robby de Selby en meer
Wat: Uncloud festival
Wanneer: vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober 2016 (vanaf 20.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 6 per dag of € 10 voor een passepartout

Op 14 en 15 oktober vindt in ACU de tweede editie plaats van Uncloud Festival. Het festival focust zich op het psychedelische maar probeert ook door grenzen van genres heen te gaan. Er zijn bands, live-acts en dj's. De omschrijving is niet heel concreet maar dat is juist spannend. Ga dus vooral kijken als je benieuwd bent wat het is. Er zijn o.a. optredens van Owlbites, The Howl Ensemble, Animistic Beliefs, Allert, Mescaliner en Robby de Selby. Hier meer informatie over dag 1 en dag 2.


Wie: Sofie Letitre + KNOW V.A.
Wat: electropop, donker
Wanneer: zaterdag 15 oktober 2016 (zaal open 19.30 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 9

Zaterdag 15 oktober presenteert Sofie Letitre in De Helling haar nieuwe EP Take To Heels die een dag eerder verschijnt. Daarop meer donkere electropopnummers die ze o.a. met Ferdy van de Single heeft geschreven. Vorige week verscheen al een voorproefje van de nieuwe EP in de vorm van de track ‘Not Helping’.


Wie: Baby Dee, Charles Henri Maulini, The Black Atlantic, Jason Harrod en Nani
Wat: Geestdrift festival
Wanneer: zaterdag 15 oktober 2016 (12.00 - 23.00 uur)
Waar: Janskerk
Schade (aan de deur op 15 oktober):  hele dag: € 30,- / dagdeel: € 17,50

Geestdrift Festival is een intiem festival in de Utrechtse Janskerk waar zingeving, schoonheid en gerechtigheid samenkomen en gevierd worden. Op het eendaagse festijn vind je theater, lezingen, discussies en kun je uitdagende workshops terwijl je omringd wordt met moderne beeldende kunst. Er is ook muziek van Baby Dee, Charles Henri Maulini, The Black Atlantic, Jason Harrod en Nani.


Wie: Theo Sieben + Paul Tasker
Wat: Onder Invloed
Wanneer: zondag 15 oktober 2016 (vanaf 14.00 uur)
Waar: café De Stad
Schade:  € 7,-

Onder Invloed is terug. Het project waarvoor muzikanten werk van hun voorbeelden coveren, start deze maand met een reeks concerten in Café de Stad. Op zondagmiddag 16 oktober spelen de Schotse folkgitarist Paul Tasker en Theo Sieben naast hun eigen werk een aantal speciale covers. Meer lees je hier.


Wie: Yak + TV Wonder
Wat: noiserock met een garagerandje
Wanneer: zondag 15 oktober 2016 (20.00 uur)
Waar: ACU
Schade:  € 9

Het Londense noiserock/garagepunk-trio Yak releaste in mei zijn debuutalbum ‘Alas Salvation’, dat vrijwel meteen het stempel van album van het kreeg. Dat komt mede door ‘hits’ als ‘Hungry Heart’ en ‘Harbour The Feeling’. Naar verluidt zijn de optreden van Yak intens en onvoorspelbaar. Het op Geertruida getekende TV Wonder (met leden van Those Foreign Kids) opent met hun dissonante, noisey gitaarpop in de stijl van de vroege Sonic Youth.