Dansen op een warme voorjaarsavond bij Club 3voor12/Utrecht

Veel enthousiasme voor de terugkeer van Ciao Lucifer

Tekst: Bas Koppe & Marc van der Laan / Foto’s: Roy Wolters ,

Vanwege het mooie weer lijkt het of veel bezoekers buiten blijven hangen. Maar de zaal van dB’s loopt tijdens de maandelijkse clubavond bij iedere act toch langzaam vol. Tijdens mei-editie van Club 3voor12/Utrecht staan de duo’s Track Club Party en Ciao Lucifer, en fusionband KRUIDT op het programma.

Het duo Track Club Party bijt het spits af van de maandelijkse clubavond. De Schotse zanger-gitarist Daniel McGuire en de Portugese drummer Zé Trigueiros spelen energieke gitaarpopliedjes. De bezoekers nemen de nummers in stilte in zich op. Ondanks de stilte tijdens de nummers is het applaus telkens enthousiast, bijvoorbeeld bij ‘I’m Already There’ de nieuwste single van de band. Volgens zanger Daniel McGuire verschilt het Utrechtse publiek van het Amsterdamse publiek. Hij vindt dat hier beter wordt geluisterd en dat het publiek in Utrecht er beter uitziet. Die laatste mededeling ontvangt iedereen met gejuich.

Na Track Club Party is het tijd voor de terugkeer van het Soeste/Amersfoortse Ciao Lucifer, de ‘supergroep’ van Marnix Dorrestein (IX) en Willem Wits. Omdat de solocarrières van beide leden goed lopen, zag niemand aankomen dat Ciao Lucifer weer op zou gaan treden. Volgens de twee leden zelf was het nooit de vraag of de band nog bij elkaar zou komen, alleen wanneer. Ciao Lucifer speelt energieke nummers. Zelf noemen ze het dancepunk. Aan het begin van de set beweegt het publiek nog niet maar tegen het eind van de set danst een steeds groter deel van de bezoekers. Met als hoogtepunt het laatste nummer van de set en tevens nieuwse single ‘For Real’.

Afsluiter van de avond is de fusionband KRUIDT. Het vijftal combineert jazz, funk en ook hiphopinvloeden tot een dansbare mix waarop het lastig stilstaan is. Gezongen wordt er niet op de nummers maar trombonist Lucas Kloosterboer neemt met zijn instrument en presentatie op een prima manier de rol van frontman op zich. Dat ze een dag voor de Club ook al een show in TivoliVredenburg hebben gespeeld is niet te merken. Onvermoeibaar zorgen ze - samen met Ciao Lucifer - voor een dansbaar einde van een fijne voorjaarsavond.


Gezien: Club 3voor12/Utrecht met Track Club Party, Ciao Lucifer en KRUIDT, donderdag 26 mei 2016 @ dB’s

De volgende Club 3voor12/Utrecht is op donderdag 30 juni in dB’s