Ciao Lucifer, Track Club Party en Kruidt op mei-editie Club 3voor12/Utrecht

Kom luisteren naar sexpop, gitaarpopliedjes en instrumentale jazz en funk

Redactie 3voor12/Utrecht ,

Voordat we in juli en augustus een zomerstop inlassen staan er nog twee edities van onze maandelijkse showcase-avond Club3voor12/Utrecht op het programma. Die van de maand mei is op donderdag de 26e en op het podium van dB’s presenteren we dan sexpop van Ciao Lucifer, de gitaarpopliedjes van Track Club Party en Kruidt, dat instrumentale jazz en funk speelt met een trombonist als frontman. De entree is gratis, zoals altijd.

Ciao Lucifer
Deze band - een duo uit de 035-scene - bestond ooit al eens, en 'het was aan'. Toch besloten Marnix Dorrestein (a.k.a. IX) en Willem Wits zich ieder op hun solocarrière te richten. Nu hun eigen projecten lekker gaan zoeken de twee jeugdvrienden elkaar weer op, om samen de uitersten van de popmuziek en vuigheid aan elkaar te verbinden. Het resultaat: smerig lekkere sexpop van de bovenste plank.


Track Club Party
Na lang rondgezworven te hebben in Australië en Canada kwam de Schot Daniel McGuire in 2012 in Amsterdam. Daar hield hij er een streng regime op na: overdag 'thuis' liedjes schrijven, 's avonds werken in een bar. Na talloze opnames, die de zelfkritische McGuire zelfs steeds afkeurde, ontmoette hij in onze hoofdstad de Portugese drummer Zé Trigueiros. Het klikte, en sinds de release van de (eindelijk door Daniel zelf goedgekeurde) single 'Gin & Tonics' is Track Club Party niet meer van de Nederlandse podia af te slaan, met popliedjes die klinken als dance, maar dan met heel veel gitaren.


KRUIDT
Het volbloed Utrechtse KRUIDT won onlangs al de Slag om Stukafest en hun voorronde van de Clash of the Titans en is ongetwijfeld voorbestemd voor nog meer grootse prestaties. Het quintet speelt instrumentale jazz en funk, met een trombonist als frontman. De gevarieerde composities barsten van de muzikaliteit en het spelplezier. De band slaagt erin om tegendraadse ritmes en progressies toch toegankelijk en bovenal dansbaar te houden. Dit moet je ervaren, live op de Club.


Te zien: Club 3voor12/Utrecht mei met Ciao Lucifer, Track Club Party en Kruidt, donderdag 26 mei 2016, 20.30 uur @ dB’s, Utrecht. Entree is, zoals altijd, gratis.