Frank Valenza en Naive Set op nieuwe Kytopia videosessie

Wees erbij op zondagmiddag 26 juni

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Op zondagmiddag 26 juni wordt dit seizoen Kytopia videosessies zomers afgesloten door het Utrechtse Frank Valenza en met de indie/surfpop van Naive Set uit Amsterdam.

Een Amerikaan, een Duitser en twee Nederlanders vormen samen de Amsterdamse indie/surfpopband Naive Set. In februari 2014 verscheen de eerste LP Reclining Nude, waarmee de band aan de Popronde meedeed. In november 2015 kwam het tweede album Dragon uit op Subroutine Records. Ze stonden al op Noorderslag, speelden shows met onder anderen Ultimate Painting en Ben Howard en hebben hun minuut DWDD er ook al opzitten. De korte nummers doen denken aan The Feelies en The Beach Boys. Under the Radar omschreef de muziek als ‘jangly popharmonieën die klinken als een ongehaaste zomerdag.' Wat ons betreft de perfecte omschrijving van een Kytopia videosessie in juni.

De show die Bodypolitics in april 2014 op Tweetakt weggeeft is intens, en niet zomaar: het blijkt de laatste show die de band ooit zal spelen. Zanger Giuseppe Valenza besteedt de twee jaar die volgen aan het vormgeven van een nieuw muzikaal project. Met een nieuwe band, een nieuwe look en een nieuwe voornaam: Frank Valenza. Inmiddels is er een album opgenomen waarvan, op een aantal solo-optredens na, nog niets naar buiten is gebracht. Ook zo benieuwd? Op zondag 26 juni speelt Frank Valenza een aantal liedjes van het nieuwe album in Kytopia. Bekijk ondertussen de sessies die we in april opnamen met TIAN en Aafke Romeijn.

Jij kunt de opnamen van Frank Valenza en Naive Set bijwonen. Koop hier je kaartje voor de videosessie van 26 juni.

Te zien: Kytopia Sessies met Frank Valenza  en Naive Set, zondag 26 juni 2016 vanaf 15.00 uur @ Kytopia