3voor12/Utrecht tipt, week 21

Club 3voor12/Utrecht, chiptunes van Eindbaas en releaseshows van FRIARS en Discohen

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Loren Snel ,

Van zo’n druilerige weekstart duiken wij het liefst een puike popzaal in. Voor hen die niet vol zonnige hoop een festival gepland heeft, rest er genoeg binnenshuis vermaak. Zo kun je uit je helemaal los gaan op gameconsole-knallers, op nieuw talentproeverij bij dB’s of – ’t is heus – Kytopia betreden voor een excentrieke discoavond.

Wie: Ciao Lucifer + Track Club Party + KRUIDT
Wat: Opkomende acts uit de provincie van Club3voor12/Utrecht
Wanneer: 26 mei 2016 (20:30)
Waar: dB’s
Schade: gratis

Een Clash of the Titans winnaar, een duivels vunzig duo en een Schots-Portugese liefdesbaby. Deze editie van Club 3voor12/Utrecht haalt meer dan een beetje exotisch talent in huis. Ciao Lucifer herenigt bijvoorbeeld de vuige electrofunkers Marnix Dorrestein (van soloproject IX) en Willem Wits, en Track Club Party is het brein achter een puik klaaggezang getiteld ‘Gin & Tonics’. Hef ook vooral het glas voor Utrechts volbloedje KRUIDT. Met trombonist als frontman en eerste prijs bij Slag of Stukafest is deze act zeker een zooi klinkende glazen waard.


Wie: Rymdkraft + HarleyLikesMusic + Galaxy Wolf + 2xAA + LazerSausage
Wat: twintigste editie van chiptune feest Eindbaas
Wanneer: 27 mei 2016 (23:00)
Waar: EKKO
Schade: € 10

Dat Utrecht een rijke biotoop aan muziekgenres is, bewijst het plaatsvinden van alweer de twintigste editie van Eindbaas. Dit chiptune – lees: retrospelcomputermuziek – feest is uniek in Nederland. Altijd al willen dansen op Nintendo Gameboy of Commodore 64 samples? Eindbaas brengt wereldberoemd talent en hun spelcomputers samen. Voor de ruimdenkende muziekfan en de authentieke gameliefhebber belooft dit een kek avondje uit te worden.


Wie: EP-release FRIARS + Orange Maplewood (support)
Wat: indie-rock
Wanneer: 28 mei 2016 (20:00)
Waar: EKKO
Schade: € 7

Waar in Nederland vind je nog indie-rock die raust als een garagedeur en danst als The Strokes? Met new kids on the block FRIARS lijkt Utrecht dit raadsel op te lossen. Frontman Jasper Demollin en drummer/producer Bryan Hokkeling kennen elkaar nog van Uncle Frankle. Na Hokkelings uitstap naar The Medics kwamen de vrienden vorig jaar samen om FRIARS te vormen met gitarist Daan Scherpenzeel en bassist Michiel Bel. Met boekingskantoor Friendly Fire in je kielzog geeft deze EP-release in thuisstad Utrecht blijk van heus stadsie-trouw. De jolige clip voor nieuwste single 'Good Old Times' bewijst hetzelfde. Dat wordt springen geblazen tussen de Streetlabfans van Demollin.


Wie: Discohen albumrelease
Wat: disconummers in Leonard Cohen jasje
Wanneer: 28 mei 2016 (20:00)
Waar: Kytopia
Schade: € 7 in voorverkoop € 10 aan de deur

Elke kans om de Tivoli Oudegracht – excuus – Kytopia weer van binnen te bekijken, hoor je te grijpen. Het album aan doorrookte disconummers van Discohen staat al op Spotify en vormt de juiste soundtrack voor Tivolinostalgie. Een oorstrelend avondje voor uitge-boogiede discofans en liefhebbers van HBO serie True Detective.