Tweede Club 3voor12 Amersfoort met breed palet aan artiesten

Van intieme popsongs naar duistere rockabilly en snoeiharde garagepunk

Tekst: Michiel van de Weerd / Foto's: Faizel Joemrati ,

Op 10 maart vond in Amersfoort de tweede, eigen 3voor12 clubavond in Fluor plaats. De showcase avond was een goede weergave van de breedte aan muzikaal talent uit 033 en directe omgeving. Op het programma stonden Nana Adjoa, The Badger and the Bass en EGO DREAMS.

Nana Adjoa trapt af en doet dat voor het eerst met een complete band achter zich. Adjoa speelde eerder met Janne Schra, was te zien in DWDD en bereikte als singer-songwriter de finale van de grote prijs van Nederland. Samen met haar band lukt het Adjoa deze avond om haar nummers uit te bouwen naar zorgvuldig gearrangeerde soulvolle popsongs, waar ze met haar licht raspende stem overheen zingt, en dat is fijn om naar te luisteren.

The Badger and the Bass was in 2015 de meest geboekte band van Amersfoort. Op 3 maart presenteerde de band zijn nieuwe album Watch Out! in een intieme setting bij de Lieve Vrouwentoren in Amersfoort. Vanavond pakt de band zijn kans om aan een groter publiek te laten horen waar ze nu staan. Denk rockabilly met een duistere rand die met volle overgave gebracht wordt; zanger Ruben Serhalawan betovert met zijn intense blik het publiek, terwijl Sonne Scheermakers de liefde bedrijft met zijn contrabas.

Het Amersfoortse garage punk trio EGO DREAMS gebruikt het podium van de club om de nieuwe single 'Nosebleeds' te presenteren die op deze dag met een smeuïge, bloederige video is uitgekomen. Deze band doet alles hard en snel. Het ene na het andere nummer schudden ze met een opzwepende presentatie uit de mouw. Alles moet kapot, liefst zo snel mogelijk.

Details voor de volgende club3voor12/Amersfoort worden binnenkort bekend gemaakt.
 

Gezien: Club 3voor12/ Amersfoort met Nana Adjoa, the Badger and the Bass & Ego Dreams, donderdag 10 maart 2016 @Fluor, Amersfoort