The Daily Indie lanceert nieuw magazine tijdens TDI Festival

Met optredens van The High Weeds en Moon Tapes

Tekst: Fay Troost / Foto’s: Hannah Jacobs ,

Na 22 nummers wordt The Daily Indie magazine nu uitgegeven op A4-formaat. Tijd voor een feestje! The Daily Indie deelt dagelijks via diverse media nieuwe en alternatieve muziek. Daarnaast geven ze vier keer per jaar een fysiek magazine uit met interviews, muziektips, albumrecensies, losse rubrieken en een concertagenda.

Met leden door heel het land is gekozen de lancering in de thuishaven van The Daily Indie te organiseren, namelijk Utrecht. Bij binnenkomst in Kapitaal krijgt iedere bezoeker direct het vernieuwde magazine in handen. “Kapitaal leent zich uitstekend voor een avond als deze, omdat we onze video mooi kunnen beamen, een kleine expo kunnen houden rondom de illustrator die de cover heeft gemaakt. Daarnaast ziet het er allemaal onwijs mooi en stylish uit,” aldus de oprichter van The Daily Indie, Ricardo Jupijn. De bezoeker moet wel goed opletten, want door het drukke behang en de hoeveelheid illustraties die aan de muur hangen, valt het werk van illustrator Jan Hamstra amper op. Kapitaal is, ondanks de tl-verlichting, echter een sfeervolle ruimte waar plantenliefhebbers hun hart op kunnen halen. 

Naast de lancering van het vernieuwde magazine en de expositie kon muziek dan ook niet ontbreken op deze avond. Swordfish & Friend was aanwezig met een mini pop-up store en optredens waren er van The High Weeds en Moon Tapes, waarvan de eerstgenoemde nog nooit eerder in Utrecht heeft gespeeld. De band van TDI oprichter Jupijn opende de avond met hun stevige garage pop. The High Weeds bestaat nog niet zo lang, maar vanwege hun jarenlange ervaring in diverse andere bandjes weten de muzikanten goed hoe te spelen. 

De Amsterdamse dreampop/shoegaze band Moon Tapes speelde afgelopen november nog in Utrecht tijdens Le Mini Who?. Met hun catchy songs weten de jongens kapitaal aan het dansen te brengen, waarmee de stemming voor de afterparty bij Goede Vrijdags Dans Debacle in EKKO er goed in zit.

Hoewel The Daily Indie op dit moment dertig leden heeft, biedt Kapitaal ruimte voor honderdvijftig man. Best een gewaagde keuze voor een eerste evenement, maar als snel blijkt deze zorg voor niets. Op het hoogtepunt van de avond zijn maar liefst honderdtwintig man aanwezig. Jupijn: “Het voelt echt als een ‘muziekclubje’: een groep mensen met dezelfde interesses en dezelfde liefde voor muziek.’’ 

Rond Juni komt het volgende magazine uit, waarbij wederom een muzikale avond georganiseerd zal worden. Om leden door heel het land tegemoet te komen zal de volgende editie in een andere stad plaatsvinden. 

Gezien: The Daily Indie festival, vrijdag 4 maart 2016 @ Kapitaal, Utrecht.