Nieuwe showcase-avond DICE in TivoliVredenburg

TivoliVredenburg, EKKO en Friendly Fire presenteren zes opkomende bands

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Op 18 mei vindt in de Pandora zaal en foyer van TivoliVredenburg de eerste editie plaats van de nieuwe showcase-avond DICE. Deze eerste avond vindt plaats rondom het toonaangevende Britse showcasefestival The Great Escape. Uit de line-up van honderden opkomende bands die op dat festival spelen, kiest DICE zes krenten uit de pap. Voor de debuuteditie zijn dat Boo Seeka, Isaac Gracie, Joy Again, Lewis del Mar, SWMRS en Yonaka.

Tijdens EurosonicNoorderslag vertelde TivoliVredenburg-programmeur Sytse Wils er al iets over (vanaf 9'20"): DICE wordt een showcase-avond die plaatsvindt rondom internationale showcasefestivals zoals The Great Escape, Reeperbahn en EurosonicNoorderslag, het moment waarop veel bands voor het eerst door Europa toeren. Uit de honderden artiesten die tijdens deze festivals in de buurt zijn selecteert DICE - een samenwerking van TivoliVredenburg, EKKO en Friendly Fire - elke keer zes artiesten om ook in Utrecht hun debuut te maken. De bands die op 18 mei op DICE spelen, staan allemaal op The Great Escape in Brighton, waar ooit ook acts als The Kooks, Adele, Angus & Julia Stone en Foals zijn begonnen.

Op de eerste editie staan het Australische dreamtronica-project Boo Seeka, de uit Londen afkomstige singer-songwriter Isaac Gracie (wiens simpele soundcloud-upload een ware hype werd), de Amerikaanse band Joy Again (jangle-pop), het experimentele folk-pop duo Lewis del Mar (een mix van akoestische gitaar, samples en Latijns-Amerikaans geïnspireerde drums), de Amerikaanse punk-/garagerockband SWMRS (wier debuutalbum is geproduceerd door FIDLAR-frontman Zac Carper) en de explosieve indiepopband Yonaka uit Brighton.

Te zien: DICE met Boo Seeka, Isaac Gracie, Joy Again, Lewis del Mar, SWMRS, Yonaka, woensdag 18 mei 2016 @ Pandora en foyer van TivoliVredenburg. Tickets kosten € 15,-.