Pondertone houdt benefietconcert voor zichzelf

Band wil zo de lening voor de laatste plaat terugbetalen

Tekst: Bas Koppe / Illustratie: Patrick Tersteeg ,

De Utrechtse indie popband Pondertone houdt op vrijdag 17 juni een benefietconcert in theatercafé De Bastaard te Utrecht. Met de opbrengst wil de band de lening voor hun laatste plaat terugbetalen. Aanleiding voor het optreden is een lading kromgetrokken lp’s van hun laatste release From Now On.

“Ik heb een klacht ingediend bij de leverancier. Hij zegt dat hij er niets aan kan doen”, vertelt frontman Patrick Tersteeg. Volgens de frontman is dit niet de eerste tegenvaller voor de band. “Tegenover alle successen van Pondertone staan tegenslagen”, laat de band weten in het persbericht. “Een succesvolle releaseshow, lovende recensies en een serie optredens in het land gaven hoop voor de toekomst.” Maar na dit succes gooien de kromme lp’s roet in het eten. “Over zulke dingen kun je boos worden, maar ik probeer er iets positiefs uit te halen”, zegt Tersteeg. “Door dit concert te geven, hebben de bezoekers een leuke avond en kan ik de lening afbetalen.”

Tijdens de avond kan iedereen een lp kopen – en voor de zekerheid krijg je er ook een cd bij. Met de verkoop wil de band de lening terugbetalen die nodig was voor het maken van de plaat. Daarnaast kunnen bezoekers hun kromme exemplaar omruilen voor een rechte, of een een losse donatie doen.


Te zien: Pondertone @ Theatercafé De Bastaard, vrijdag 17 juni 2016