Into The Woods maakt line-up bekend

Amersfoorts dancefestival verrast met live-acts als Jungle By Night

Tekst: Arnout de Vries / Foto: Anahi Clemens ,

Na zes edities is Into The Woods inmiddels een vaste waarde binnen de dancescene van Nederland. De combinatie van een sterke line-up, de intieme setting in de bossen van Amersfoort en de creatieve aankleding maken Into The Woods tot een geliefd festival dat doorgaans razendsnel uitverkoopt. Dit jaar staat het gepland op 9 en 10 september en het programma is alvast bekendgemaakt.

Veel verandert er niet in de formule van Into The Woods. Het tweedaagse dancefestival staat voor een gevarieerde en spannende kijk op de elektronische muziek van nu. Om de sfeer ten goede te komen houdt de organisatie het klein en vindt het festival plaats in een bosrijke omgeving, met een belangrijke rol voor het fantasierijke decor. Ook dit jaar is dat het uitgangspunt van Into The Woods.

In het programma is er veel aandacht voor genres als techno en house, met dit jaar grote namen als Mano Le Tough, Patrice Baümel, Polynation en Max Cooper. Ook is er ruimte voor nog onbekende opkomende artiesten die een fris en verrassend geluid laten horen. Voorbeelden daarvan zijn Trippin Jaguar die een wat trager, psychedelischer geluid laat horen en Cuthead die laveert tussen dubstep, hiphop, IDM en techno.

Verrassend aan deze zevende editie is de aandacht voor echte live-acts. Zo is afrobeatcollectief Jungle By Night één van de grootste namen van het affiche, waarop we verder ook de spirituele Afrikaanse grooves van Vaudou Game tegenkomen en zelfs lokale rockabillyact The Badger and the Bass. Eén van de zes podia zal zich dan ook specifiek op live-acts richten, waarmee er wat afwisseling wordt geboden ten opzichte van de elektronische muziek.

Voor alle 72 artiesten kun je terecht op de site van Into The Woods, waar je vanaf 7 juni om 20:16 ook je kaartjes kunt scoren. De ervaring leert dat je er snel bij moet zijn! Op de site kan je ook je tips voor het festival kwijt in het zogenaamde ‘puntmutsformulier’.

Te zien: Into The Woods Festival met o.a. Mano Le Tough, Jungle By Night, Polynation, en The Badger & the Bass, vrijdag 9 september en zaterdag 10 september @ Amersfoort. Dagtickets kosten €36,50, weekendtickets kosten €73,- en een combinatieticket met het Wildenburg Festival kost €136,50, verkrijgbaar via www.intothewoodsfestival.nl.