Fotoverslag: Sneeuw en Ruis festival 2016

Vier het experiment!

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: Mirel Masic ,

Vorig jaar vond Sneeuw & Ruis festival voor de eerste keer in en rond de Vechtclub XL in Utrecht plaats. Op zaterdag 11 juni galmden er opnieuw tal van experimentele klanken over het terrein. De bezoekers van het festival konden zich onderdompelen in een avond en nacht vol verrassingen en experimenten op het gebied van muziek, installaties en performancekunst. ‘Vier het expertiment!’ is het motto van de organisatoren van het festival en dat is wat er gebeurde. Onze fotograaf Mirel Masic dompelde zich ook onder en legde daarvan wat vast.

Violiste Anne Bakker speelde een solo-show.

Basklarinettist Gareth Davis heeft eerder een album gemaakt met Rutger Zuydervelt aka Machinefabriek. Ook op Sneeuw & Ruis combineert hij zijn experimenteel klarinetspel …

… met Machinefabrieks ambient elektronica.

R. de Selby is het solo-project van Robby Wouters, die je ook kunt kennen als gitarist bij I am Oak en Aafke Romeijn.

Naast muziek bood Sneeuw & Ruis ook installaties en demonstraties, zoals deze van de Dato DUO-synthesizer waarvoor nu een crowfundingsactie op Kickstarter loopt.

deNeuve is een project van André Bach en Mark Tegefoss die met vervormde gitaren een soort industriële noise maken. In april is het debuutalbum UGLY verschenen bij Blowpipe Records.

Ook Dianne Verdonk was aanwezig met de Bellyhorn, haar nieuwste elektro-akoestische instrument.

Noiseband Bonne Aparte is sinds een tijdje weer actief en liet horen dat ze in de tussenliggende jaren nog niet veel vuur zijn kwijtgeraakt.

In november 2014 presenteerde Sven Agaath zijn debuutalbum ook al in de Vechtclub XL en vanavond mocht het shoegaton-duo daar weer even terugkeren voor een show in thuishonk Studio Patrick.

Het Rotterdamse Yokocola Cellarsounds dat zichzelf beschrijft als Punks on Acid.

Ook op het terras van het naastgelegen restaurant De Klub was het goed toeven.

Zelfs laat op de avond werd er nog geëxperimenteerd met de Dato DUO.


Gezien: Sneeuw & Ruis festival 2016, zaterdag 11 juni 2016 @ Vechtclub XL