Eins Zwei Orchestra, Elenne May en The Father and the Sun op juni-editie Club 3voor12/Utrecht

Met geëngageerde, feeërieke en persoonlijke liedjes is er voor ieder wat wils

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Voordat we een zomerstop inlassen, knallen we op donderdag 30 juni nog even op de juni-editie van onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht. Deze keer geeft Eins Zwei Orchestra een voorproefje van het nieuwe album, hebben we feeërieke liedjes van Elenne May en is er melodieuze new wave van The Father and the Sun. Kom nog even meegenieten, want hierna kan het pas weer in september. De Club is in dB’s, zoals altijd, en de entree is gratis.

Eins Zwei Orchestra
Na een lange periode van muzikale avonturen (The Parallel Cinema, How to Throw a Christmas Party) is de officiële terugkeer van Eins Zwei Orchestra op de aanstaande Club. De afgelopen jaren is er in het geheim hard gewerkt aan een nieuwe plaat – Hope Sign Community – een conceptalbum over Tankman en andere vaandeldragers van een nieuw leiderschap. Die plaat is nog niet uit, maar de band laat op 30 juni op de Club horen waarom we al zolang vol anticipatie op hun terugkeer wachten. Bereid je voor op een mix van shoegaze en popliedjes op een hoog niveau.


Elenne May
Elenne May begon met het schrijven van liedjes om eigenheid te creëren, om grip te krijgen op de gebeurtenissen om haar heen en de stormen in haar hoofd. De eerste EP Lilies and Blue Veined Hands heeft op de luisterpaal gestaan. Eén van de songs van die EP, ‘Like a Lily Among Thorns’ werd een culthitje. In november 2012 kwam Elenne's debuutalbum uit. Drie jaar later is er een tweede album, dat wordt uitgebracht in drie online releases die samen een fysiek album vormen. Met Stopcontact als producerduo en opnamesessies in huiskamers en kerkgebouwen is gezocht naar puur symbolisme en sfeer. Elenne's feeërieke songs zijn verwant aan die van Cat Power, Bon Iver, Joanna Newsom en de Oostenrijkse chanteuse Soap and Skin. De verhalen kunnen echter van een ieder zijn.


The Father and the Sun
Opeens waren ze daar, The Father and the Sun. De single 'Lies' verscheen in april en zette de band direct op de Utrechtse indiekaart. Vintage pop, new psychedelics, hoe je het ook wilt noemen: het geluid van de band rondom Ronny Janmaat is wavy, melodieus en vol. Dat blijkt niet alleen uit hun debuut-EP Remember, maar bijvoorbeeld ook bij de releaseshow in april in Kytopia. De hoogste tijd om ze naar de club te halen dus.


Te zien: Club 3voor12/Utrecht juni met Eins Zwei Orchestra, The Father and the Sun en Elenne May, donderdag 30 juni 2016, 20.30 uur @ dB’s, Utrecht. Entree is, zoals altijd, gratis.