3voor12/Utrecht tipt, week 26

Club 3voor12/Utrecht, Vic Willems, deBeschaving, Biton Open Air, Roots in the Park, A Day in the Forest

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Heel veel festivals tussen onze live-tips voor deze week. Zaterdag kun je in de Botanische Tuinen naar deBeschaving, in het Julianapark naar Roots in the Park en op het Lucas Bolwerk vindt die dag Biton Open Air plaats. Zondag is landgoed De Paltz in Soest het decor voor de zomer-editie van A Day in the Forest. Op vrijdag doet Vic Willems een try-out van zijn voorstelling 'Brieven Aan Mezelf'. We starten deze week op donderdag met de juni-editie van onze eigen Club 3voor12/Utrecht in dB's waarop deze keer Eins Zwei Orchestra, Elenne May en The Father and the Sun staan.

Wie: Eins Zwei Orchestra + Elenne May + The Father and the Sun
Wat: Club 3voor12/Utrecht
Wanneer: donderdag 30 juni 2016 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: gratis

Voordat we een zomerstop inlassen, knallen we op donderdag 30 juni nog even op de juni-editie van onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht. Deze keer geeft Eins Zwei Orchestra een voorproefje van het nieuwe album, hebben we feeërieke liedjes van Elenne May en is er melodieuze new wave van The Father and the Sun. Kom nog even meegenieten, want hierna kan het pas weer in september. De Club is in dB’s, zoals altijd, en de entree is gratis.


Wie: Vic Willems
Wat: Brieven Aan Mezelf - try out
Wanneer: vrijdag 1 juli 2016 (zaal om 20.30 uur open, voorstelling om 21.00 uur)
Waar: De Kargadoor
Schade: gratis

Op 1 juli onthult Kargadoor-programmeur Vic Willems zijn nieuwste project. De voorstelling 'Brieven Aan Mezelf' bestaat uit een verzameling liedjes en gesproken verhalen die samen een overkoepelend verhaal vertellen. Begeleid door een band neemt Willems je mee door zijn eigen herinneringen, kwetsbaar en persoonlijk. Tijdens deze try-out wordt de voorstelling voor het eerst in zijn ruwe versie gespeeld.


Wie: Coppersky, SKIP&Die, Jett Rebel, Protection Patrol Pinkerton, Yakumo Orchestra, Radio Eliza, Frank Valenza, APRIL, Alexi Lalas en veel meer
Wat: festival deBeschaving
Wanneer: zaterdag 2 juli 2016 (12.00 uur)
Waar: Botanische Tuinen, Utrecht
Schade: € 32 in de vvk, € 40 bij de ingang

Het Utrechtse festival deBeschaving noemt zichzelf festival universalis: op het eendaagse festival staan de kernelementen wetenschap, kunst en muziek centraal. Op de 2016-editie van deBeschaving spelen onder andere Jett Rebel, Dotan en SKIP&Die maar ook veelbelovende Nederlandse acts als Lakshmi, Radio Eliza, Coppersky of APRIL. Nieuwe buitenlandse acts zijn Hidden Charms en Protection Patrol Pinkerton. Het zou zomaar kunnen dat één van deze acts binnen de kortste keren doorbreekt. Uit voorgaande edities blijkt namelijk dat deBeschaving daar een oog voor heeft: zo stonden zowel Kensington (2011) als Alt-J (2012) in de Botanische Tuinen voordat ze écht bij het grote publiek doorbraken. Houd ook ons dossier in de gaten.


Wie: Keb’ Mo’, Ryan Bingham, C.W. Stoneking, Blackberry Smoke en meer
Wat: Roots in the Park
Wanneer: zaterdag 2 juli 2016 (12.00 - 23.00 uur)
Waar: Julianapark, Utrecht
Schade: € 39 excl. service-kosten

Op zaterdag 2 juli staat het Julianapark weer een dag lang in het teken van roots, blues, americana, rock en soul. Op het programma staan Keb’ Mo’, Ryan Bingham, C.W. Stoneking, My Darling Clementine, Blackberry Smoke, Hurray for the Riff Raff en Giant Tiger Hooch. Het blokkenschema vind je hier. Presentator is net als vorig jaar Jaap Boots en de pauze-dj's zijn Moonshine en Miss Twist.


Wie: Kingfisher Sky, Filthy Felons, The Shenanigans, Between The Jars en meer
Wat: Biton Open Air
Wanneer: zaterdag 2 juli 2016 (vanaf 14.00 uur)
Waar: Lucas Bolwerk 16, Utrecht
Schade: gratis

Biton Open Air is een sinds 2004 bestaand jaarlijks gratis festival, dat georganiseerd wordt door studenten van studentenvereniging B.I.T.O.N.. Voorheen vond het festival plaats tijdens de Utrechtse Introductie Tijd (UIT), maar sinds dit jaar is het een zelfstandig festival. Mede daardoor verhuist Biton Open Air van augustus naar 2 juli. De locatie blijft gelijk, namelijk het Zocherpark aan het Lucasbolwerk. Net zoals vorige jaren biedt het festival een grote variatie aan muziek: van rock tot ska, van balfolk tot een vleugje metal. Dit jaar is er zowel een binnen- als buitenpodium en kun je daarnaast een gratis workshop balfolk te volgen. De line-up bestaat uit Kingfisher Sky, Filthy Felons, The Gooch, The Shenanigans, Between The Jars, Hoogbeskaafd en El Peppah. DJ Sinuz draait op de afterparty. Biton Open Air vindt plaats op zaterdag 2 juli vanaf 14.00 uur.


Wie: Taxi to the Ocean, IX, Ciao Lucifer, Aestrid, Echo Movis, Stillwave en veel meer.
Wat: A Day in the Forest
Wanneer: zondag 3 juli 2016 (13.00 - 21.30 uur)
Waar: Landgoed De Paltz, Soest
Schade: pay what you want

We hebben het al vaker gezegd maar A Day in the Forest is in onze ogen één van de fijnste DIY-festivals in de regio. Al een jaar of drie (of is het inmiddels vier) lukt het Bo Menning, Marnix Dorrestein, Willem Wits en Jurriaan Sielcken en consorten om goede line-ups - met veel talent uit de regio - te programmeren op een bijzondere plek in het bos.  Eigenlijk is alles altijd de moeite waard maar ga in ieder geval kijken bij Taxi to the Ocean (spelen nu echt voor de allerlaatste keer), Ciao Lucifer (gaat na deze show weer in retraite), Aestrid (dat nieuwe nummers laat horen) en Stillwave (dat net een mooie nieuwe EP heeft uitgebracht). Check het Facebook-event voor praktische informatie zoala adres, eten meenemen, pay what you want de de shuttle-bus vanaf Station Soest-Zuid.