3voor12/Utrecht tipt, week 24

Thijs Heij, Lecherous Gaze, Feiertag, Stahlr, Willem Wits, Oorsprong festival

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Zes live-tips hebben we deze week voor jullie. We beginnen op woensdag met Thijs Heij. Op vrijdag moet je kiezen tussen Lecherous Gaze en Feiertag en op zaterdag is de keuze nog lastiger: die avond kun je in Utrecht naar het Oorsprong festival, naar Stahlr in ACU of naar Willem Wits in het Mirliton Theater.

Wie: Thijs Heij + Mango Zabba + Electric Compnany
Wat: nederpop + psychedelische pop + postpunk/neo-psychedelica
Wanneer: woensdag 15 juni 2016 (21.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 4,-

Op woensdag kun je in ACU terecht voor drie Utrechtse bands die zoals ze zelf zeggen niet alleen een megavette show in uiteenlopende genres neerzetten maar ook beloven ze veel bier, space en feest. Enfant terrible Thijs Heij wordt begeleid door leden van Mary Fields, Mango Zabba is een vierkoppige psychedelische rockband uit Utrecht en Deventer en Electric Company borduurt voort op de hedendaagse postpunk en neo-psychedelica van onder andere The War On Drugs en de intelligente popsongs van bands als Wilco.


Wie: Lecherous Gaze + Paranoid State + Death Alley
Wat: psychedelische punk
Wanneer: vrijdag 17 juni 2016 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10,-

Lecherous Gaze is een psychedelische punk stonerband uit Californië die bestaat uit leden van Earthless, Witch & Saviours en Annihilation Time. Garantie dus voor wapperende broekspijpen en wuivende haardossen. Qua vergelijkingen: MC5 meets Black Flag. Support komt van Paranoid State (hardcore punk energy) en het Amsterdamse Death Alley, dat de laatste maanden heel hard gaat.


Wie: Feiertag
Wat: elektronisch
Wanneer: vrijdag 17 juni 2016 (21.30 uur)
Waar: Stathe
Schade: gratis

Vorige week presenteerde de Utrechtse producer Feiertag zijn nieuwe EP The Rituals in Paradiso. Gelukkig duurt het niet lang voordat we de nieuwe nummers ook in Utrecht kunnen horen: aanstaande vrijdag speelt hij namelijk in Stathe.


Wie: Stahlr + Jo Marches
Wat: elektronica/wave
Wanneer: zaterdag 18 juni 2016 (21.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 5,-

Stahlr is een nieuw project van MTT’s Anne Broekman en de Utrechtse producer Krampfhaft. Muzikaal laten ze zich onder andere inspireren door horrormovies zoals je kunt horen en zien in de video van de eerste single 'Into the Black'. Op zaterdag 18 juni is de band te zien in ACU. Support wordt verzorgd door Jo Marches, dat net de nieuwe single 'The Night' heeft uitgebracht.


Wie: VanDryver, Fort Wonder, Lilac Skye en Jürgen Visser
Wat: Oorsprong festival
Wanneer: zaterdag 18 juni 2016 (19.00 - 1.00 uur)
Waar: Oude Postkantoor aan de Neude
Schade: € 12,50 in de voorverkoop en € 17,50 aan de kassa

Oorsprong is een nieuw mini-festival dat op zaterdag 18 juni wordt gehouden in het Oude Postkantoor in Utrecht. Op het festival zijn bands, theater, spoken word, korte films en kunst. Daarnaast zijn er creatieve workshops waaraan je zelf mee kunt doen. Oorsprong is een initiatief van De Poptempel, dat in Utrecht kleinschalige festivals organiseert die een link hebben met spiritualiteit. Op Oorsprong willen de organisatoren je meenemen naar het begin, naar het eeuwenoude Genesis. Het muziekprogramma bestaat onder andere uit VanDryver (moderne klassieke pop) en Fort Wonder (indierock). Ook kun je luisteren naar singer-songwriters als Lilac Skye en Jürgen Visser. Studenten van de HKU laten korte films zien en Tekno Trip zorgt voor een act die doet denken aan een ouderwets hoorspel.


Wie: Willem Wits
Wat: kinderliedjes voor volwassenen
Wanneer: zaterdag 18 juni 2016 (20.00 uur)
Waar: Mirliton Theater
Schade: € 15,-

Om zijn 10.000e dag op aarde te vieren doet Willem Wits een mini theatertour waarbij hij in drie minuscule theaters speelt. Wits doet ook Utrecht aan, waar hij in het Mirliton Theater speelt. Een exclusieve voorstelling in een unieke setting. Daar speelt hij vast ook het nummer ‘Knipperflits’.