3voor12/Utrecht tipt, week 28

Valour Up Twice / El Pino and the Volunteers / Reverend James Leg / Goede Vrijdag / Distant Dancing Club

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De vakantieperiode is min of meer begonnen maar desondanks zijn er nog verschillende shows in Utrecht en Amersfoort die de moeite waard zijn.


Wie: Valour Up Twice + Bartek
Wat: indie / garage, noise
Wanneer: woensdag 13 juli 2016 (20.30 uur)
Waar: ACU
Schade: € 4

Twee Nederlandse bands op woensdag in ACU. Valour Up Twice stond eind 2014 in de finale van de Grote Prijs van Nederland en bracht aan het begin van 2015 het tweede album Reap / Sow uit. Het viertal uit Utrecht en Brabant mixt creatieve indierock (denk aan dEUS en Arcade Fire) met uitgesponnen psychedelische trips (Pink Floyd). Het Amsterdamse Bartek stond in maart nog op Club 3voor12/Utrecht en maakt rammelende garage/noiserock à la Ty Segall & FIDLAR. In het najaar spelen ze op de de Popronde, en nu dus in ACU.


Wie: El Pino and the Volunteers
Wat: alt-country, gitaarpop & rock
Wanneer: donderdag 14 juli 2016 (20.00 uur)
Waar: Restaurant De Vereeniging
Schade: gratis

Ook dit jaar organiseert Fluor weer een reeks intieme terrasconcerten op het terras van het nabijgelegen café-restaurant De Vereeniging. De reeks wordt op donderdag 14 juli afgetrapt door de alt-country/gitaarpop El Pino & The Volunteers, die begin dit jaar hun derde album uitbrachten. De terrasconcerten beginnen om 20.00 uur en zijn gratis toegankelijk.


Wie: Reverend James Leg + Feather & the White
Wat: garage-soul
Wanneer: vrijdag 15 juli 2016 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10

We schreven het al eerder: dB’s is loyaal naar een aantal vaste muzikale performers en de Reverend James Leg is er daar één van. Wanneer hij in het land is, speelt hij dan ook altijd op het poppodium bij station Zuilen. Waarom? Bij dB’s vinden ze hem “gewoon een van de beste performers en Fender Rhodes spelers van deze aardkloot. En zijn Franse drummer Gaz (ook drummer van Mars Red Sky), never misses a beat en groovet as hell.” Qua genre is James Leg ergens te plaatsen tussen de soul van Nina Simone, het venijn van de Sonics en de groove van Dr John. Maar belangrijker nog: het zweet gaat gutsen! Niet missen.


Wie: Goede Vrijdag
Wat: zomergasten @ EKKO
Wanneer: vrijdag 15 juli 2016 (23.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: tot 00.30 uur gratis, daarna € 2

De zomer komt eraan, maar dat betekent niet dat er in EKKO niks gebeurt. Tussen je vakanties en festivals door of na een fijne park-, terras- of stranddag kun je daar de hele zomer lang op bijna iedere vrijdag dansen. Elke avond wordt door een andere zomergast verzorgd. Deze keer is het de beurt aan de mensen van Goede Vrijdag, die ooit dat schattige brugwachtershuisje op het Ledig Erf hadden. Ze gaan zo veel mogelijk toestanden EKKO binnenslepen en iedereen eens even inbalsemen met een stevig staaltje glitterdisco.


Wie: Distant Dancing Club
Wat: garage
Wanneer: zaterdag 16 juli 2016 (21.30 uur)
Waar: Stathe
Schade: gratis

De Utrechtse band Distant Dancing Club speelt garagerock en staat a.s. zaterdag gratis en voor niks in eetcafé Stathe.