3voor12/Utrecht tipt, week 27

Cat Power / Donnie / By the Creek

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Het is een rustig weekend op de Utrechtse podia en ook qua festivals lijkt het zwaartepunt achter de rug. Daarom hebben we deze week ook maar drie live-tips: Cat Power, Donnie en festival By the Creek.

Wie: Cat Power
Wat: singer-songwriter die van verschillende markten thuis is
Wanneer: woensdag 6 juli 2016 (19.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg Grote Zaal
Schade: € 25

Op de Amerikaanse singer-songwriter Chan Marshall aka Cat Power is niet makkelijk een stempel te drukken. Geen van haar albums klinkt hetzelfde als een van de anderen en ook live komt ze meestal verrassend uit de hoek. In haar beginjaren leverde ze met Moon Pix (uit 1998) en You Are Free (2003) albums af die zich ergens bevinden in het gebied van lo-fi/indierock met een bluesy ondertoon. In 2006 kwam ze echter met het Memphis-soulalbum The Greatest op de proppen. Haar laatste album Sun uit 2012 heeft weer een meer elektronische insteek. We kijken uit naar het optreden in de Grote Zaal van TivoliVredenburg.


Wie: Donnie
Wat: De Nachtapotheek
Wanneer: zaterdag 9 juli 2016 (21.00 uur)
Waar: Fluor Café, Amersfoort
Schade: € 5

De Nachtapotheek is de periodieke hiphop-avond van Fluor. Op deze editie staat de extravagante Amsterdamse rapper Donnie. Loeihard ordinair heet zijn laatste mixtape en dat is niet voor niets. Donnie werkte onder andere samen met Vjèze Fur en Mr. Polska, en Bas Bron (De Jeugd van Tegenwoordig) produceerde zijn album. Gouden quote van Bas Bron: "Ik heb een jaar lang lol gemaakt met Donnie, een klein gedeelte van die lol zijn nummers geworden."


Wie: Prosumer, Tom Trago, Dollkraut (dj-set), Luke Slater, Hudson Mohawke (dj-set) en meer
Wat: By the Creek
Wanneer: zaterdag 9 juli 2016 (12.00 - 23.00 uur)
Waar: Recreatieterrein Middelwaard, Vianen
Schade: € 37,50

Op 9 juli vindt op recreatieterrein Middelwaard bij Utrecht de eerste editie plaats van By the Creek Festival. ZeeZout, Vunzige Deuntjes, KLEAR en BASIS komen hier samen voor een dag dansen in de natuur. Met elk een eigen stage zorgen zij voor een combinatie van house, r&b, hiphop, techno en beats. ZeeZout brengt op By the Creek een sterk programma in een intieme setting. Vunzige Deuntjes zorgt voor een dansbaar feestje met een mix van hiphop, r&b en al het goede van de 90’s en 00’s. KLEAR heeft de afgelopen twee jaar furore gemaakt met innovatieve boekingen zoals Kaytranada, Bonobo, The Gaslamp Killer, Snakehips, Romare, STWO, Sango en Bondax. Op By the Creek verzorgen ze een combinatie van house, beats, hiphop & disco. Op de line-up staan onder andere Prosumer, Tom Trago, Dollkraut (dj-set), Luke Slater en Hudson Mohawke (dj-set). Het volledige programma vind je hier.