Meer van het goeds dat we kennen bij releaseparty Wooden Soldiers Meer van het goeds dat we kennen bij releaseparty Wooden Soldiers

Utrechts zestal gaat gewoon door met liedjes maken en presenteert nieuwe EP

, Tekst: Willemijn Kranendonk / foto's: Dinger Knoop

Meer van het goeds dat we kennen bij releaseparty Wooden Soldiers

Utrechts zestal gaat gewoon door met liedjes maken en presenteert nieuwe EP

Tekst: Willemijn Kranendonk / foto's: Dinger Knoop ,

Op donderdag 21 januari is 3voor12/Utrecht op pad om de release van Wooden Soldiers te zien. Op het Facebookevenement staat: ‘een avondvullend programma’, maar wie naast Wooden Soldiers het programma zal vullen blijft lang onvermeld. De redactie laat zich graag verrassen en tijgt naar Kytopia, waar het programma plaatsvindt in een zaal die ook door zou kunnen gaan voor een aula op een lokale school.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Pelvic Fins. De band legt vanavond voor elk liedje uit waar het over gaat. ‘Dit liedje gaat over het gras van de buren en hun kat. Hebben jullie wel eens naar het gras van de buren gekeken?’ Pelvic Fins speelt zoete liedjes, die door de hoge tonen van het keyboard speels zijn. Deze worden begeleid door zanger/gitarist Gijs van der Voort, wiens stem doet denken aan Fink. Doordat de drummer vanavond de gitaarpartijen voor zijn rekening neemt, mist er wel een wat stevigere beat. Er wordt ook nog even reclame gemaakt: ze hebben een nieuwe EP, ook te koop. Maar wel eerst de EP van Wooden Soldiers kopen natuurlijk.

Het optreden van Wooden Soldiers begint veelbelovend. Harde trommels vullen de ruimte, en begeleiden het één voor één opkomen van de bandleden. Vanavond bestaat de bezetting uit een violiste, bassist, drummer, twee zangeressen en een zanger/gitarist.

Het eerste liedje wordt ingezet en we horen de folky muziek, waarmee Wooden Soldiers al een tijdje indruk maakt. De violiste steelt de show en geeft de klank van de band een extra dimensie. De meerstemmigheid van de zang geeft meer diepte aan de muziek en zorgt voor een fijn gevoel bij de toehoorder.

De band speelt twee nieuwe nummers die op de EP staan. De teksten zijn niet zo origineel: ‘Will you stand by me, trough the wind and rain.’ Dat is jammer, aangezien hun sound dat wel is. Eigentijdse muziek, gecombineerd met een vleugje country. Door de krachtige aanwezigheid van de zangeressen lijkt de rest van de band wat in zichzelf gekeerd, maar het krachtige samenspel maakt dat helemaal goed. Ook vanavond krijgt Wooden Soldiers het publiek weer enthousiast. Er wordt luid meegeklapt en het publiek op de voorste rijen stoeltjes wiegt het hoofd heen en weer. Het intermezzo dat na vier nummers volgt is een prachtig hoogtepunt van het optreden. Het samenspel klinkt fijn en de violiste maakt het af. De EP ‘Second’ is nu uit. We wisten al wat Wooden Soldiers kon, en ook nu is het weer goed toeven bij dit concert.

Gezien: Wooden Soldiers EP-release Second met voorprogramma Pelvic Finsvan, donderdag 21 januari 2016 @ Kytopia, Utrecht

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht