KRUIDT grote winnaar van Slag om Stukafest 2016 KRUIDT grote winnaar van Slag om Stukafest 2016

Een verslag van de jaarlijkse muzikale strijd om studentenkamerfestival Stukafest

, Tekst: Cherelle de Graaf / Foto's: Judith Tielemans

KRUIDT grote winnaar van Slag om Stukafest 2016

Een verslag van de jaarlijkse muzikale strijd om studentenkamerfestival Stukafest

Tekst: Cherelle de Graaf / Foto's: Judith Tielemans ,

Afgelopen donderdag vond de jaarlijkse Slag om Stukafest in Café Hofman plaats. Daarbij strijden drie talentvolle bands om de laatste plek in het programmaboekje van Stukafest, een studentenkamerfestival waarbij eenentwintig studenten hun kamers openen voor muziek, dans, literatuur, cabaret en theater. Dit jaar wint KRUIDT de eer om in één van de studentenkamers hun muziek ten gehore te brengen.

De avond wordt geopend door Medicine Jet, een psychedelische rockband uit Den Haag. Café Hofman verandert direct in een gezellige bedoening. Na een knallende en verrassende performance is het de beurt aan KRUIDT: een Utrechtse fusionband met een jazzy sound, bestaande uit een trombonist, toetsenist, bassist, gitarist en een drummer. Een gouden combinatie, want de barkrukken worden massaal aan de kant gezet. Eerlijk is eerlijk, bij een band als KRUIDT kun je simpelweg niet stil blijven staan. De volgende act, The Tambles, houdt zowel de spanning als de sfeer er goed in. Dit jonge Goudse kwartet weet de blues- en rocksound uit de ‘60s foutloos over te brengen. Een veelbelovende toevoeging aan de avond!

Het juryoordeel
Na kritisch beraad door juryleden Vic Willems (programmeur voor 3voor12/Utrecht en De Kargadoor) en Daan Lustenhouwer (projectleider bij Utrecht Popprijs en organisator van Klein New Orleans), wordt de meest veelbelovende act gekozen. Gekeken is naar professionaliteit, unieke sound, samenspel, interactiviteit met het publiek en enthousiasme. “Het niveau was de hele avond ongelofelijk hoog, waardoor de keuze erg lastig was,” aldus de juryleden. Toch past KRUIDT nét iets meer binnen de sfeer van een studentenkamer en is de programmering van Stukafest 2016 bij dezen helemaal rond.

Stukafest Utrecht
Naast KRUIDT staan op 17 februari onder andere The Black Atlantic, Anna Rune, Max Meser en Matt Winson in de Utrechtse studentenkamers. Daarnaast zijn er vier andere disciplines (theater, cabaret, literatuur en dans) op het studentenkamerfestival vertegenwoordigd. Het eindfeest wordt georganiseerd in poppodium EKKO. Kaarten zijn vanaf nu online beschikbaar per ronde, of als passe-partout met toegang tot het eindfeest. 

Gezien: Slag om Stukafest 2016 met KRUIDT, The Tambles en Medicine Jet, donderdag 14 januari 2016 @ Café Hofman, Utrecht

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht