Harde en heftige line-up van januari-editie Club 3voor12/Utrecht Harde en heftige line-up van januari-editie Club 3voor12/Utrecht

Rocken met Grenadeers, Duke John en Los Cojones de Toro

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Harde en heftige line-up van januari-editie Club 3voor12/Utrecht

Rocken met Grenadeers, Duke John en Los Cojones de Toro

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Na de intieme nieuwjaarsduik-editie van begin januari hebben we deze maand op donderdag de 28e ook nog een reguliere Clubavond. Ter compensatie wordt die wel extra heftig. Met Grenadeers, Duke John en Los Cojones de Toro stappen er drie band op het podium van dB’s die de gitaren laten ronken en waarvan de zangers lekker kunnen uithalen. De entree is gratis, zoals altijd. Vergeet ook de oordoppen niet.

Grenadeers
Grenadeers bestaat uit zes mannen met liefde voor alles wat rauw is. Of in hun eigen woorden “Our take on rock ’n roll sounds like the love baby of Robert Fripp and Josh Homme playing in an empty trashcan in a deserted alley of oldtown Sin City, while he’s doing just fine.” Met maar liefst drie gitaristen beuken ze hoekige riffs die in schril contrast staan met de slepende zanglijnen van zanger Siep van Rijswijk (ex - The Pikeys). Hun debuut-EP, waarvan de eerste single begin april verschijnt, wordt - as we speak - gemixt door niemand minder dan Alain Johannes (Queens Of The Stone Age / Them Crooked Vultures). Maar waarom zou je daarop wachten? Donderdagavond 28 januari staan ze hier!

Duke John
Duke John speelt stevige stonerrock gecombineerd met hardrock zoals die eigenlijk alleen in de 70’s gespeeld werd. Het trio ging al hard in 2015: ze wonnen niet alleen het Geheim van Starsound, maar ook nog eens zowel de juryprijs als de publieksprijs van De Utrecht Popprijs. Hoog tijd dat de mannen eens op de Club komen laten zien waar al die fuss nou om te doen is!


Los Cojones del Toro
Eind 2015 presenteerde Los Cojones Del Toro zich voor het eerst aan wereld als het licht misvormde liefdeskind van Kyuss en Soundgarden. Retevette desert-rock met een zanger die zich moeiteloos door de hoge noten heen krijst en een live-show waarin meer gebeurt dan alleen het spelen van wat losse nummers. Verwacht bijvoorbeeld figuren die niet zouden misstaan in een uit de hand gelopen circus. Ook de Mexicaanse roots van de band worden niet vergeten, en die bandnaam is er natuurlijk niet voor niks: knalharde desert-rock met ballen waar je bang van wordt!


Te zien: Club 3voor12/Utrecht met Grenadeers, Duke John en Los Cojones del Toro, donderdag 28 januari 2016, 21.00 uur @ dB’s, Utrecht. Entree is, zoals altijd, gratis.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht