3voor12/Utrecht tipt, week 4

Club 3voor12/Utrecht, Disquiet, Knalland Birthday Bash, Gluren bij de Buren, Patty Griffin

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We houden het intro kort, want er zijn veel mooie shows deze week: donderdag onze eigen showcase-avond Club 3voor12/Utrecht in dB’s, vrijdag de albumrelease van Disquiet (ook in dB’s), zaterdag viert Knalland het vierjarig bestaan in EKKO en releaset Alexi Lalas daar zijn tweede album. Zondagmiddag kun je Gluren bij de Buren en ‘s avonds speelt Patty Griffin in TivoliVredenburg.

Wie: Grenadeers, Duke John en Los Cojones de Toro
Wat: Club 3voor12/Utrecht

Wanneer: donderdag 28 januari 2015 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: gratis

Na de intieme nieuwjaarsduik-editie van begin januari hebben we deze maand op donderdag de 28e ook nog een reguliere Clubavond. Ter compensatie wordt die wel extra heftig. Met Grenadeers, Duke John en Los Cojones de Toro stappen er drie bands op het podium van dB’s die de gitaren laten ronken en waarvan de zangers lekker kunnen uithalen. De entree is gratis, zoals altijd. Vergeet ook je oordoppen niet.


Wie: Disquiet, Variscythe & Dead Man’s Walk
Wat: Big Ass Metal fest
Wanneer: vrijdag 29 januari 2015 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 5 in de vvk, € 7 aan de deur

Deze vrijdag is er in dB’s weer een editie van het Big Ass Metal Fest, dat door het Utrechtse DISQUIET wordt aangegrepen om hun nieuwe akbum Condemnations te presenteren (thrash metal met melodische invloeden). Denk aan een bands als Testament en Arch Enemy met een scheut moderne metalcore. De line-up wordt aangevuld met het Haagse Variscythe dat in 2011 al door Lords of Metal bestempeld werd als veelbelovend, en het Nijmeegse Dead Man’s Walk, dat al het podim deelde met bands als Beheaded (MLT), Hanzel und Gretyl (USA), en Kataklysm (CAN).


Wie: Alexi Lalas + Amber Arcades
Wat: Knalland's Birthday Bash
Wanneer: zaterdag 30 januari 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 5

Community art platform Knalland bestaat deze maand vier jaar en viert dit door in samenwerking met EKKO een mini-festival te organiseren. Op zaterdag 30 januari zijn er naast optredens van Amber Arcades en Alexi Lalas ook diverse expo’s te zien en als kers op de verjaardagstaart wordt deze avond de documentaire ‘Zoveel Gezichten’, over het ontstaan en de ontwikkeling van Knalland, voor het eerst vertoond. Alexi Lalas presenteert op deze avond trouwens het nieuwe album It’s a Better Version of You.


Wie: Oskamp, Cora Kemperman en de Schuurmachines, Marten de Paepe, Jascha, Tim Dawn, Pondertone, Vic Willems, Waking Skies en meer
Wat: Gluren bij de Buren Utrecht
Wanneer: zondag 31 januari 2015 (13.00  - 18.00uur)
Waar: diverse huiskamers in Utrecht
Schade: gratis, wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd

Op zondag 31 januari vindt de derde Utrechtse editie van Gluren bij de Buren plaats. Tussen 13.00 en 18.00 uur kan er in circa 185 woonkamers gegluurd worden bij drie optredens van een artiest. Elk optreden duurt maximaal 30 minuten. De optredens variëren van cabaret en poëzie tot toneel, maar er is ook heel veel popmuziek van Utrechtse bands en artiesten, zoals Oskamp, Cora Kemperman en de Schuurmachines, Marten de Paepe, Jascha, Tim Dawn, Pondertone, Vic Willems en Waking Skies. Alle optredens van Gluren bij de Buren zijn gratis te bezoeken. Wel wordt er na elk optreden een vrijwillige bijdrage gevraagd.


Wie: Patty Griffin + Frankie Lee
Wat: americana / folk / country
Wanneer: zondag 31 januari 2015 (19.30 uur)
Waar: TivoliVredenburg Hertz
Schade: € 30

Met haar debuutalbum Living With Ghosts (1996) zorgde de Amerikaanse singer-songwriter Parry Griffin misschien wel voor een ijkpunt binnen de americana. Haar nummers zijn al gecovered door grootheden als Emmylou Harris, Rory Block en Dixie Chicks. Haar laatste album, Servant Of Love uit 2015, bevat wat meer blues en jazz en is wederom een sterke plaat. En die stem hè!