3voor12/Utrecht tipt, week 3 3voor12/Utrecht tipt, week 3

Femme Vanille, CHEATAHS, Wooden Soldiers, The Apologist, Eurabia IV, Hallo Venray

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 3

Femme Vanille, CHEATAHS, Wooden Soldiers, The Apologist, Eurabia IV, Hallo Venray

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Het is the week after Eurosonic Noorderslag. Dit betekent niet dat we stilzitten en uitbrakken. We gaan keihard door met een batterij aan liveshows, zoals releaseshows van Femme Vanille, Wooden Soldiers en The Apologist, fijne shoegaze van het Engelse CHEATAHS, feest met de mannen van Cairo Liberation Front en last, maar zeker niet least: Hallo Venray. De misschien wel beste gitaarband van Nederland speelt zaterdag in dB’s.

Wie: Femme Vanille + Book of Eli
Wat:
filmische popmuziek
Wanneer: donderdag 21 januari 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 7,50

Vandaag presenteert Femme Vanille in EKKO het tweede album Another Time. Daarop laat de band een ander geluid horen dan op het debuut. Naast hun warme, dromerige sound is nu ook een alternatieve, bijtende kant te horen. Met deze nieuwe plaat roept de Utrechtse band herinneringen op aan de eerste albums van St. Vincent en er zijn ook invloeden te horen van Patrick Watson, Feist en Regina Spektor.


Wie: CHEATAHS + Year
Wat:
shoegaze
Wanneer: donderdag 21 januari 2015 (20.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 8

Het Britse CHEATAHS put rijkelijk uit de shoegaze-traditie waarvoor het fundament zo’n 25 jaar geleden is gelegd door bands als My Bloody Valentine, Swervedriver en Lush. Maar het zijn zeker niet zomaar copycats, ze wisselen mooie liedjes goed af met steviger werk en hebben met het tweede album Mythologies één van de betere Britse platen van 2015 gemaakt. Support komt van het Amsterdamse Year met leden van Jacco Gardner, Lola Kite, Eerie Wanda en Silent Runners.


Wie: Wooden Soldiers
Wat:
new folk
Wanneer: donderdag 21 januari 2015 (20.00 uur)
Waar: Kytopia
Schade: € 5 euro in de voorverkoop, € 7,50 euro aan de deur

Als we het goed hebben staat ‘newfolk’ voor folk waarin ook een popgeluid doorklinkt of andersom, pop met een folksaus. Hoe dan ook, newfolk is wat Wooden Soldiers zegt te maken. Op basis van eerdere liedjes betekent dat dat de band het zowel klein kan houden maar ook een voller bandgeluid neer kan zetten. Wat dat precies betekent kun je het beste uitzoeken op donderdag 21 januari, dan presenteert de band zijn tweede EP Second in Kytopia.


Wie: The Apologist + The Odyssey
Wat: rock
Wanneer: vrijdag 22 januari 2015 (20.00 uur)
Waar: Fluor café
Schade: € 5 met EP, € 10 met EP & T-shirt

Stevige recht voor zijn raap rock met lekker vette riffs: dat is wat het Amersfoortse The Apologist maakt. Iets meer dan tweeënhalf jaar geleden presenteerde de band zich aan het lokale publiek en in datzelfde jaar werd het vijftal al geselecteerd voor de Popronde. ‘Reanimate’ is het eerste nummer van de debuut-EP die op 22 januari verschijnt en diezelfde dag in het café van Fluor wordt gepresenteerd. Bij je kaartje krijg je een downloadcode voor de EP en voor 5 euro extra krijg je er ook nog een bandshirt bij.


Wie: Eurabia IV met Jameszoo, traumahelikopter, Cairo Liberation Front, Afrikaboomnada
Wat: divers / feest
Wanneer: vrijdag 22 januari 2015 (21.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8 vvk, € 10 aan de deur

EKKO bestaat deze maand 30 jaar en dat vieren ze. Zoals bijvoorbeeld deze avond die ze samen met jongens van Cairo Liberation Front (CLF) organiseren. Zij weten immers als geen ander hoe je feest moet maken. Na drie eerdere edities in Tilburg zet CLF zijn eigen avond in EKKO neer. Naast de Electro-Cha3bi van de gastheren zelf zijn er optredens van Jameszoo, traumahelikopter en Afrikaboomnada.


Wie: Hallo Venray + The Odyssey
Wat: gitaarrock
Wanneer: zaterdag 23 januari 2015 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10

Met de release van het laatste album 'Show' bewees Hallo Venray nog maar eens één van de beste gitaarbands van Nederland te zijn. Zo maakt 'Vegetables & Fruit' uit 2005 deel uit van het fictieve Nederlandse popcanon. Die plaat is vorig jaar opnieuw uitgebracht op vinyl (met mooi artwork) en naar aanleiding daarvan doet het drietal een uitgebreide clubtour waarbij ze ook in dB’s spelen. Support komt van de Utrechtse rockband The Odyssey, dat in november zijn debuut-EP presenteerde.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht