3voor12/Utrecht tipt, week 2

Slag om Stukafest, Locrian, Eefje de Visser, Dazzled Sticks, Nordic Delight, Baby Face Nelson

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Het tweede weekend van januari staat voor een groot deel in het teken van Eurosonic Noorderslag. Maar dat betekent zeker niet dat er in onze provincie niets te doen is. Verschillende acts spelen op één van onze podia voordat ze naar Groningen gaan, zoals Eefje de Visser, The Black Heart Rebellion, Dazzled Sticks en Blaue Blume. Maar dat is nog lang niet alles. Check dus onze live-tips van deze week.

Wie: Medicine Jet + KRUIDT + The Tambles
Wat: Slag om Stukafest

Wanneer: donderdag 14 januari 2016 (20.30 uur)
Waar: Hofman café
Schade: gratis

Het programma voor Stukafest Utrecht staat bijna helemaal vast. Drie talentvolle bands gaan op donderdag 14 januari de strijd met elkaar aan om de felbegeerde laatste plek te veroveren. Een jury bestaande uit muziekprofessionals beoordeelt hen en beslist later op de avond wie er 17 februari het Stukafest podium betreedt. De kandidaten zijn Medicine Jet, KRUIDT en The Tambles.


Wie: Locrian + The Black Heart Rebellion
Wat: Footprints in the Void

Wanneer: donderdag 14 januari 2016 (19.30 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 15

Footprints in the Void is een periodieke avond waar je terecht kunt voor je donkerste muziek: doom metal, black metal, drone, sludge, noise, neofolk en avant-garde. Alles was maar enigszins verontrustend, uitdagend en inventief is. Eerdere FitV-avonden vonden tot nu toe plaats in dB’s. Voor de eerste editie in De Helling hebben de organisatoren relatief groot uitgepakt met het Amerikaanse Locrian (een mix van noise, elektronica, drone en black) en het Belgische The Black Heart Rebellion, onderdeel van het collectief Church of Ra.


Wie: Eefje de Visser + SAMOWAR
Wat: Nederlandstalige singer-songwriter gaat elektronisch
Wanneer: donderdag 14 januari 2016 (20.30 uur)
Waar: Fluor, Amersfoort
Schade: € 15

Vorige week verscheen Nachtlicht, het nieuwe album van Eefje de Visser. Daarop laten Eefje en band een meer elektronisch geluid horen ten opzichte van de beide eerdere albums. De nieuwe single ‘Scheef’ is daar een goed voorbeeld van. Volgens de recensent van 3voor12 is Nachtlicht “geen schokkende transformatie, maar wel een album van een artiest die haar horizon verbreed heeft en haar verhaal nu op meerdere manieren kan vertellen.” Eefje de Visser doet dit voorjaar een uitgebreide tour en ze heeft Fluor uitgekozen als één van de locaties voor een try-out.


Wie: Dazzled Sticks
Wat: De Nachtapotheek
Wanneer: vijdag 15 januari 2016 (21.00 uur, showtijd 22.30 uur)
Waar: Fluor café, Amersfoort
Schade: € 10

Dazzled Sticks is een samenwerking tussen Sticks (Opgezwolle) en Dazzled Kid (Tjeerd Bomhof). Samen hebben ze een muzikaal minimalistisch doch catchy album gemaakt, waarop Sticks “de zwaarste shit” die hij heeft geschreven met ons deelt. Ze zijn ook bevestigd voor Eurosonic / Noorderslag. Net voor hun showcase aldaar staan de mannen als voorproef in het café van Fluor.


Wie: Axel Flóvent + Blaue Blume + Carl Louis & Ary
Wat: Nordic Delight presents
Wanneer: zaterdag 16 januari 2016 (19.30 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 12,50

Zaterdag is alweer de vijfde editie van Nordic Delight, de avond waar je nieuw Scandinavisch talent voor het eerst in Nederland kunt ontdekken, Scandinavisch kunt eten en korte films kunt zien in de speciale Nordic cinema op de eerste verdieping. De drie acts van vanavond zijn Axel Flóvent (moderne folk), Blaue Blume (dat zijn Nederlandse live-debuut maakte op Nordic Delight Festival 2014) en de Noorse producer Carl Louis, die zangeres Ary meeneemt.


Wie: Baby Face Nelson + Tio Gringo
Wat: trash-country
Wanneer: zaterdag 16 januari 2016 (20.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 5

Zaterdag 16 januari presenteert de Utrechtse trash-countryband Baby Face Nelson het nieuwe album Steam Driven Heartache tijdens een release-show in ACU. Vorige week is de eerste videoclip van het album uitgekomen, ‘From Hercules CA to Maricopa AZ’.