Hoe de vernieuwende 3-in-1 videoclip van DJvT tot stand kwam Hoe de vernieuwende 3-in-1 videoclip van DJvT tot stand kwam

Wat begon als hobbyprojectje, eindigde in een serieuze opdracht

, Tekst: Cherelle de Graaf / Foto’s: Paulus van Dorsten

Hoe de vernieuwende 3-in-1 videoclip van DJvT tot stand kwam

Wat begon als hobbyprojectje, eindigde in een serieuze opdracht

Tekst: Cherelle de Graaf / Foto’s: Paulus van Dorsten ,

Pepijn, Bas, Willie en Freddy van De Jeugd van Tegenwoordig hebben zich verdrievoudigd in een nieuwe video waarin niet één, maar drie nummers van het nieuwe album Manon aan bod komen. Ja, je leest het goed: de nummers ‘Zakmuitdeheup’, ‘BPM69’ en ‘Lente In Bed’ zijn allemaal tegelijk in één video te bewonderen. Welk nummer je eerst beluistert, is dus geheel aan jou. Wij spraken met Michiel van Woerkom van Studio AHA over hoe dit vernieuwende concept tot stand is gekomen.

Het idee van een 3-in-1 video bestond al een tijdje, maar Lernert & Sander, de makers van de video, misten een goede applicatie om het concept ten volste te kunnen uitvoeren. Programmeur Michiel van Woerkom zat op een doodgewone zondag in het Utrechtse Café Ledig Erf en vond dat hij daar iets mee moest doen. “Ik had de nieuwe video van De Jeugd op Noisey gezien, wat oorspronkelijk bestond uit drie gelijke video’s onder elkaar. Ik snapte niet waarom de video's los van elkaar zaten, terwijl het veel mooier is als je tussen de video's kunt schakelen vanaf één plek. Op die manier krijg je als kijker veel meer een beleving. Bovendien inspireert het werk van Lernert & Sander mij enorm, wat mij er uiteindelijk toe heeft gezet om te beginnen met bouwen.” Een heleboel kopjes koffie en lange uurtjes later was de applicatie eindelijk af. 

De volgende dag komt Michiel zijn studio binnen en vertelt hij z’n studiogenoot enthousiast over het project. “Mijn studiogenoot spoorde mij vervolgens aan iets met de video te doen, dus heb ik het op Twitter gegooid. Een dag later belde Magnetron Music mij op om te vertellen dat ze al langer met het idee voor de applicatie liepen, maar er nog niet in waren geslaagd om het uit te voeren. Vervolgens heb ik samen met Lernert & Sander en Magnetron Music de puntjes op de i gezet. Voor ik het wist ontplofte de video op social media en ontstond er een jungle aan reacties. Het voelde wel een beetje gek, want ik maakte die applicatie voor de lol en opeens begon het verdacht veel op een serieuze opdracht te lijken.” 

Hoewel een groot mediabureau twee weken bezig is geweest om hetzelfde voor elkaar te krijgen, is Michiel er van overtuigd dat iedere andere collega-programmeur deze applicatie had kunnen bouwen: “Voor mij was het gewoon een kwestie van even terug naar jeugdig plezier. Eerlijk gezegd had ik helemaal niet verwacht dat dit opgepakt zou worden, dat was ook niet mijn intentie. Ik vind het zo jammer dat er voor dit soort projecten vaak grotere mediabureaus worden gevraagd. Naar mijn mening kunnen bedrijven best wat vaker om zich heen kijken naar kleinere bureaus die al dan niet hetzelfde of beter werk leveren. Om die reden voelt dit alles ook wel een beetje als een kleine overwinning,” aldus Michiel. Nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat? Bekijk de video hieronder.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht