De bandbustape van ... Coppersky De bandbustape van ... Coppersky

Wat draaien muzikanten onderweg?

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto's: Gertjan van der Loo

De bandbustape van ... Coppersky

Wat draaien muzikanten onderweg?

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto's: Gertjan van der Loo ,

Touren, het is voor elke band zowel een vloek als een zegen. De ene keer voel je je in de, steevast te kleine, bandbus als een bezeten kind op een schoolreisje, de andere keer sijpelt de levensvreugde uit je lijf door de kater-irritaties, allesoverheersende zweetgeur en het troosteloze rijden. In welke epische rit je ook terechtkomt, in de bus staat altijd muziek aan. Maar wat draaien de Utrechtse muzikanten onderweg? Muziek die dicht in de buurt ligt van wat ze zelf spelen? Of juist iets heel anders? En wie kiest de liedjes? In de rubriek ‘De bandbustape van ...’ vragen we Utrechtse acts hun tape te delen. Deze keer is dat de tape van Coppersky.

Op vrijdag 4 maart presenteert Coppersky zijn tweede album If We’re Losing Everything. De Utrechters maakten de afgelopen jaren al veel indruk met hun op Amerikaanse leest geschoeide melancholische indierock (denk The Hold Steady en The Gaslight Anthem) met daarbij de kenmerkende stem van zanger Erik Zwart. In 2013 won het vijftal de 3voor12/Utrecht Award voor meest veelbelovende Utrechtse act. In de aanloop naar het nieuwe album verscheen onlangs al de video voor ‘Reservoirs’ en deze week de nieuwe single 'Bankrupt / Backchannels'. De release-show in De Helling is tegelijkertijd de start van een tournee waarbij de band behalve in Nederland ook België en Duitsland aandoet.

Coppersky

Coppersky

We vroegen de band naar de nummers die ze onderweg draaien. “In de bus die we huren hebben we meestal geen cd-speler, maar een bluetooth systeem. Het is even wennen, maar daardoor zijn de mogelijkheden van muziek draaien op tour eindeloos. Meestal zijn Ray en Marty de shotgun-DJ's. (Als je shotgun zit, MOET je sowieso dj zijn toch?) Het is niet zozeer dat ze de beste muzieksmaak hebben, maar ze hebben beiden hun rijbewijs nog niet. Als Ray muziek kiest zijn het meestal 80's hits, of metal. Denk aan Mötley Crüe, of Judas Priest. Soms moeten we Ray fysiek stoppen met muziek draaien, of dan neemt Marty het bluetooth-kanaal over met zijn enorme internetbundel en draait hij zijn sappy, elektronische muziek of een of ander obscuur psychedelisch bandje. Als Robert muziek mag selecteren komt het weer helemaal goed en wordt er meestal keihard CCR gedraaid en is de roadtrip weer compleet. Daarna ramt Erik er zijn favoriete punkplaat van het moment doorheen of wordt The Boss gedraaid. Vooral 's nachts na een show/afterparty is Bruce Springsteen's Nebraska een favoriet.”

Check hieronder de volledige playlist op spotify.


Te zien: Coppersky + The Daydream Fit, vrijdag 4 maart 2016 (19.30 uur) @ De Helling, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht