Friars, Orange Maplewood en 45ACIDBABIES op februari-editie Club 3voor12/Utrecht Friars, Orange Maplewood en 45ACIDBABIES op februari-editie Club 3voor12/Utrecht

Indierock en garage electropunk op het podium van dB’s

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Friars, Orange Maplewood en 45ACIDBABIES op februari-editie Club 3voor12/Utrecht

Indierock en garage electropunk op het podium van dB’s

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Ook in februari kun je weer drie opkomende artiesten bekijken op de laatste donderdag van de maand. Club3voor12/Utrecht heeft ook deze 105e editie weer een line-up die barst van het talent en de creativiteit. En dat allemaal voor niks.

Friars
De frisse indierockers van Friars komen gewoon uit onze eigen stad. Het viertal was één van de meest geboekte bands op de afgelopen Popronde en komt binnenkort eindelijk met een eerste EP. De leden deden al veel ervaring op in o.a. Uncle Frankle, The Medics en GEM, maar zijn hard op weg om de naam Friars ook in ons aller hoofden te spijkeren.


Orange Maplewood
Orange Maplewood is een rockband met Achterhoekse roots, maar het kwartet opereert tegenwoordig vanuit de hoofdstad. De intense, melancholische rock hint naar de alternatieve scene uit de jaren 90, maar is fris genoeg om nog altijd relevant te zijn. De onlangs verschenen EP Sorry (I Never Believed In a Rock N Roll Star) wordt overal bijzonder goed opgepikt. Wij prijzen ons gelukkig dat we deze heren hebben weten te strikken voor de Club, zo vlak voor hun internationale doorbraak. Want die kan niet uitblijven.


45ACIDBABIES
45ACIDBABIES is een heerlijk smerige nieuwe loot aan de Utrechtse muziektak. Hoewel nieuw? Dit jonge gezelschap heeft onder andere door de Popronde inmiddels al heel wat uren met elkaar op de bühne doorgebracht en won afgelopen maand nog de publieksprijs bij de Grote Prijs van Nederland. De garage electropunk van de Herman Brood Acacademie-leden klinkt hard en ongegeneerd vies. Denk aan Die Antwoord, Sleigh Bells en The Kills: rauwe, aanstekelijke grooves gebracht door een setje rellende kinderen.


Te zien: Club 3voor12/Utrecht met Friars, Orange Maplewood en 45ACIDBABIES, donderdag 25 februari 2016, 21.00 uur @ dB’s, Utrecht. Entree is, zoals altijd, gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht