3voor12/Utrecht tipt, week 8 3voor12/Utrecht tipt, week 8

Club 3voor12/Utrecht, Holly Herndon, Green Hornet, Rhinorino, STUFF., Tosk

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 8

Club 3voor12/Utrecht, Holly Herndon, Green Hornet, Rhinorino, STUFF., Tosk

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We starten deze live-week op donderdag me de februari-editie van Club 3voor12/Utrecht in dB’s. Diezelfde avond is er ook een optreden van de Amerikaanse zangeres en componiste Holly Herndon, in samenwerking met de kunstmanifestatie HACKINGHABITAT. Op vrijdag en zondag kun je naar EP-releases van respectievelijk Rhinorino en Tosk. Zaterdag spelen in EKKO twee van de spannendste Belgische bands van dit moment: STUFF. en Stadt.

Wie: Friars + Orange Maplewood + 45ACIDBABIES
Wat: Club 3voor12/Utrecht februari
Wanneer: donderdag 25 februari 2016 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: gratis

Ook in februari kun je weer drie opkomende artiesten bekijken op de laatste donderdag van de maand. Deze keer zijn dat Friars, Orange Maplewood en 45ACIDBABIES. Meer over de bands lees je hier.


Wie: Holly Herndon
Wat: avant-garde glitchpop
Wanneer: donderdag 25 februari 2016 (20.15 uur zaal open, 21.30 begin)
Waar: TivoliVredenburg Hertz
Schade:  € 14

De Amerikaans zangeres en componiste Holly Herndon en IJslandse kunstenares en dichter Birgitta Jonsdottir zijn van 24 februari  t/m 27 februari 2016 gast van Residenties in Utrecht. Ze komen op uitnodiging van kunst-manifestatie HACKINGHABITAT.Art of Control om hun visie te delen over de vraag hoe om te gaan met de groeiende macht van nieuwe technologische systemen. Donderdag 25 februari spreken Herndon en Jonsdottir tijdens een rondetafelgesprek met elkaar over het hernieuwd burgerschap, om 16.00 uur in de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein. Diezelfde dag geeft Herndon om om 21.30 uur een concert in TivoliVredenburg, waarbij ze geïntroduceerd wordt door Jonsdottir.


Wie: Rhinorino + Green Hornet
Wat: stoner / garagerock
Wanneer: vrijdag 26 februari 2016 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8 /€ 15 incl. EP Rhinorino

In oktober verscheen het nieuwste Green Hornet album Never Enough op Excelsior Recordings. Op vijfde plaat van deze Groningse godfathers van de Nederlandse garagerock doen ze wat ze al zo’n twintig jaar doen: bezeten het orgel laten scheuren en de gitaren in fuzz drenken, een bas is niet nodig. Kom kijken waarom deze band een inspiratie is voor de nieuwste generatie garage- en rock & roll-bands. Extra feest wordt het met een optreden van het Utrechtse Sexy Stoner Rock 'n Roll-trio Rhinorino dat zijn nieuwe 10 inch Today presenteert.


Wie: STUFF. + Stadt
Wat: cross-over tussen hiphop, jazz, funk en elektronica
Wanneer: zaterdag 27 februari 2016 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade:  € 10

Een klein jaar geleden spraken we een Utrechtse muzikant die de Belgische muziekscene goed kent. Hij tipte STUFF., een band die hij heel goed vond. Begin 2016 blijkt die band de Vlaamse revelatie van 2015 te zijn en speelden ze een sterke show op Into The Great Wide Open. Het vijftal uit Gent en Antwerpen mixt hiphop, jazz, funk en elektronica tot een eigen geluid. Live wordt dat door improvisaties nog dynamischer. Zaterdag staan ze in EKKO. Support komt van het ook uit België afkomstige Stadt. Rode draad in hun muziek is krautpop die op het ene moment wat psychedelischer is en op het andere wat meer jazzy.


Wie: Tosk + TIAN + Luba the Baroness
Wat: A Sunday in Blue City
Wanneer: zondag 28 februari 2016 (14.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: gratis

Tosk is een nieuwe band uit Utrecht die alternatieve rock maakt met een stevig fundament van bas en drums met daarover breed uitwaaierende gitaren. Als raakvlakken of inspiratie noemt de band zelf Talking Heads, Grandaddy en The War on Drugs. Op zondag 28 februari presenteert de band in EKKO zijn eerste EP Blue City, die is opgenomen onder leiding van producer Koen Willem Toering (Sunday Sun, Woost, Automatic Sam). De release-show begint om 14.00 uur, is gratis toegankelijk en er zijn ook optredens van TIAN (die je een dag eerder ook kunt zien bij Staplab presents @ Stathe) en Luba the Baroness.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht