3voor12/Utrecht tipt, week 7 3voor12/Utrecht tipt, week 7

Stukafest, Town of Saints, Roos Blufpand, Fluister, Night Beats

, Tekst: Yalou Slöetjes

3voor12/Utrecht tipt, week 7

Stukafest, Town of Saints, Roos Blufpand, Fluister, Night Beats

Tekst: Yalou Slöetjes ,

Deze week gebeurt er in Utrecht van alles op muzikaal gebied. Zo is onze stad woensdag aan de beurt voor de jaarlijkse editie van Stukafest en treedt Town of Saints op in Stathe. Zaterdag kun je wegdromen op melodieën van Roos Blufpand in de Helling. Zondagmiddag kun je luisterend naar geluidkunst al je zintuigen prikkelen of 's avonds rocken bij Night Beats en The Black Cult in EKKO.

Wie: Stukafest + StukaNacht
Wat: muziek, theater, literatuur, cabaret en dans verzorgt door 21 artiesten. De avond eindigt met een feest in EKKO

Wanneer: woensdag 17 februari 2016 (20.00 uur)
Waar: studentenkamers door heel Utrecht
Schade: ticket voor een act: € 4,50, tickets voor 3 acts: € 12, tickets voor 3 acts + StukaNacht in EKKO: € 14, ticket voor StukaNacht: € 5

Op woensdag 17 februari kun je je eigen route samenstellen langs verschillende artiesten die op geïmproviseerde podia in studentenkamers optreden. Zo kun je, zittend op een kratje bier, genieten van melancholische, Bon Iver-achtige liedjes van The Black Atlantic, de eerste vrouwelijke winnares van de Beste Singer Songwriter Anna Rune of van de Britpop van Serious Talent Max Meser. De avond eindigt in EKKO met StukaNacht waar de jongens van De Likt (o.a. bekend van het liedje 'Ja Dat Bedoel Ik') rond middernacht een show weggeven.


Wie: Town of Saints
Wat: indiefolk

Wanneer: woensdag 17 februari (20.30 uur)
Waar: Stathe
Schade: € 7,50

De half-Finse/half-Nederlandse indiefolk band Town of Saints heeft Groningen als thuisbasis. Na hun, zowel in Nederland als in het buitenland, veelgeprezen debuutalbum Something to Fight With (2013) komt de band met een nieuw album No Place Like This. Met dit album transformeert de band naar eigen zeggen van een upbeat indiefolk band naar een vijfhoofdige groove-machine. Op het nieuwe album worden tropische geluiden gemixt met donkerdere invloeden en neigt hun geluid naar dat van bands als Arcade Fire, Local Natives en Fleet Foxes.


Wie: Roos Blufpand
Wat: Nederlandstalig

Wanneer: zaterdag 20 februari 2016 (20.30 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 10

Op de bühne van De Helling presenteert Roos Blufpand haar nieuwe album Hoe Dan tijdens de officiële album release. Na de succesvolle albumtour van haar eerste album Ik Ben heeft deze dame zich samen met haar zes bandleden twee weken lang opgesloten in een boerderij. Met haar kleinkunstachtige liedjes zet deze 23-jarige je aan het denken. Roos Blufpand wordt vaak omschreven als een mengeling van Ellen te Damme en Maaike Ouboter.


Wie: Fluister: Marsen Jules + Bjarni Gunnarsson + Anne Chris Bakker
Wat: geluidkunst

Wanneer: zondag 21 februari (15:00)
Waar: de Helling
Schade: € 6

Op de tweede editie van Fluister - een initiatief voor intense luistermuziek - nemen Marsen Jules (Duitsland), Bjarni Gunnarsson (IJsland) en Anne Chris Bakker (Nederland) je mee op reis. De componisten zullen je verrassen met drones, soundscapes en visuals. Als luisteraar kun je horizontaal op je matje of onderuitgezakt op je kussentje van de moderne en unieke geluidontwerpen genieten. Het is helemaal aan jou hoe je Fluister tot je wil nemen.


Wie: Night Beats + the Black Cult
Wat: psychedelische garagerock

Wanneer: zondag 21 februari (20.30 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

Night Beats weet de werelden van psychedelische garagerock, blues, soul en surf te combineren tot één geheel. De band uit Seattle staat erom bekend groots uit te pakken tijdens hun optredens. Elke show weten ze het publiek te laten dansen op de sonische golven van hun gitaren. In 2012 wist de band met hun show op Le Guess Who al zieltjes te winnen en een jaar later, in 2013, was het succes van de band op dit festival van ongekende grootte. Nu zijn ze klaar voor iets groters en zullen ze op de planken van EKKO het publiek meeslepen met hun derde plaat Who Sold my Generation.

The Black Cult doet aan 'rechttoe-rechtaan knallen'. Ze speelden o.a. Op Zwarte Cross en de Popronde waar ze het publiek kennis lieten maken met hun snelle, luide melodieën. Groningse garagepunk met een vleugje pop is wat je van het drietal Douwe, Jorn en Wouter kan verwachten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht