Programma Stukafest Utrecht 2017 bekend

Ook in het nieuwe jaar voor ieder wat wils

Tekst: Merel de Heus / Foto: Hannah Jacobs ,

Theater, literatuur, cabaret, dans, en ja, ook muziek. Stukafest is van alle markten thuis en op 8 februari 2017 strijkt dit studentenkamerfestival weer in Utrecht neer. Maar liefst twintig acts, waarvan zeven muzikale,, gaan zorgen voor een avond vol vermaak. Zij zullen verspreid door Utrecht optredens geven in opengestelde studentenkamers voor hun bewoners en voor cultuurliefhebbers. Welke bands kunnen we dit jaar tussen de stapelbedden en de studieboeken verwachten?

Muziekprogramma

Stukafest heeft weer een  gevarieerd programma in elkaar gezet met verschillende artiesten van Nederlandse bodem. De bandnaam Clean Pete doet misschien niet Nederlands aan, maar hun folk/popmuziek is dat wel! Deze zusjes brachten dit jaar hun tweede album ‘Aan het licht’ uit. De verlichtende samenzang van de tweeling bekrachtigt de akoestische klanken van gitaar en cello.

Singer-songwriter Sured - de beste van Utrecht volgens de jury van de gelijknamige wedstrijd - zal een drietal optredens geven. Deze prijzenwinnaar kan een knap staaltje gitaarspelen en is een geboren entertainer.

De Noord-Nederlandse band Sväva zal de studentenkamers vullen met meeselepende dreampop-nummers. Haar Kate Bush-achtige stem voert je mee naar dromenland en maakt je weer wakker met hun meer uptempo nummers.

De energie wordt erin gehouden door Ciao Lucifer, gepresenteerd door Elevator Sessions. Zij maken er een echte dansavond van met muziek ‘waar je het nadenken moet laten gaan en gewoon moet vlammen!’

Het volledige muziekprogramma vind je onderaan.

Hoe zorg ik dat ik niks mis?

Tijdens Stukafest zullen er drie rondes van elk een half uur zijn die door de gehele stad plaatsvinden. Je stelt zelf een programma samen van de acts die jij wilt meemaken. Via de website van Stukafest kun je zien welke artiest op welke locatie speelt. Op die manier weet je zeker dat je niets mist.

Na 23.00 uur nog niet genoeg gezien? Op de after-party in De Helling kun je tot in de vroege uurtjes napraten en dansen.

Ronde 1: 20:30 – 21:00
Ronde 2: 21:30 – 22:00
Ronde 3: 22:30 – 23:00
Afsluiting: 22:30 – 4:00

Volledig programma

Te zien: Karawane, Ciao Lucifer, Sväva, Clean Pete, Smthng Smthng Unicrn, Sured en Jamsmi, 8 februari 2017 @ Stukafest Utrecht