3voor12 Utrecht tipt, week 52

We Vieren Het Toch / 101Barz / Eefje de Visser / St. Tropez / Omdat Ik Je Mis - Nacht van de Eeuwigheid

Sjors Dulk ,

Het mag dan wel de laatste week van het jaar zijn, maar dat neemt niet weg dat er nog muzikale hoogstandjes te bezoeken zijn: van de keiharde hiphop van 101Barz naar de soms breekbare maar toch energieke songs van Eefje de Visser. Weten wat het allemaal precies inhoudt?

Wie: Spinvis + Saartje van Camp + Friends Are Magic + Ro Krauss + nog veel meer
Wat: We Vieren Het Toch?
Wanneer:
woensdag 28 december 2016 (deuren open om 19.00)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: 20 euro

De derde editie alweer van het jaarlijks terugkerende evenement. Het is onderdeel van ‘De Langste Nachten’: een 14-daags muziek- en kunstfestival in Utrecht (gepresenteerd door Spinvis) met een gevarieerd aanbod. Muzikanten, waaronder Erik de Jong van Spinvis zelf, dichters, dansers, denkers, maar ook dromers komen voorbij. Het jaaroverzicht staat dit keer in het teken van de nooit meer stilstaande verandering. Hoe denken we daar eigenlijk over? Zitten we daar wel allemaal op te wachten? Het curieuze jaaroverzicht laat je nadenken over deze kwesties. De presentator van de avond staat zelf bekend om zijn karakteristieke stem en eigenzinnigheid. Ensembles met o.a. Saartje van Camp zullen ook op deze avond te bewonderen zijn. Alleen zitplaatsen, maar wel vrije plaatskeuze in de grote zaal van TivoliVredenburg.


Wie: Kempi + Cho + Lijpe + Appa + Sjaak + meer
Wat: 10 Yearz 101Barz
Wanneer
: donderdag 29 december 2016 (20.00)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: 15 euro

Ja hoor, het welbekende hiphopplatform ‘101Barz’ bestaat 10 jaar. Acts als Broederliefde, Sevn Alias, Lil’ Kleine en Mr. Polska die nu niet meer weg te denken zijn uit de Nederlandse hiphopscene hebben hun sporen verdiend bij 101Barz. De editie in Utrecht is de allerlaatste van een tour door Nederland. Kempi, die alleen bij de Utrechtse editie aanwezig is, werd in 2008 tijdens de State Awards gekroond tot beste hiphopartiest van Nederland. Hij zal zijn stem laten horen samen met artiesten als Lijpe, winnaar van het eerste seizoen van ‘The Next MC: D-Double’, opkomend talent Jozo en YouTube-viewkanon CHO. Van half 9 tot middernacht zullen de rauwe en snelle rapteksten je om de oren vliegen.


Wie: Eefje de Visser + Nuno des Santos + Falco Benz
Wat: Eefje de Visser: Nachtlicht in Ronda
Wanneer:
vrijdag 30 december 2016 (22.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg (Ronda)
Schade: 19 euro

Toch op zoek naar ietwat meer kalmte voor de gekte van de jaarwisseling? Dan is de speciale avondshow van Eefje de Visser: Nachtlicht misschien iets voor jou. De zangeres die vaak wordt bestempeld als dromerig blijft op deze avond bij haar eigen identiteit, maar gaat met behulp van twee special guests ook een andere, meer elektronische kant op. DJ Nuno Dos Santos zal zijn invulling van techno ten gehore brengen en Falco Benz neemt zijn synthesizer mee om met zijn stuurse synthpop, spacedisco en cocktailhouse Eefje te ondersteunen. Voor 19 euro kun je je tot diep in de nacht luisteren naar deze bijzondere klanken.


Wie: St. Tropez + Bartek
Wat: EKKO in ACU
Wanneer:
vrijdag 30 december 2016 (20.30 uur)
Waar: ACU
Schade: 6 euro

De vorige optie toch te soft voor je? Neem dan eens een kijkje bij St. Tropez en BARTEK. St. Tropez is een nieuwe Yachtpunk band uit Amsterdam die bestaat uit leden van Go Back To The Zoo. Op verschillende festivals in binnen- en buitenland heeft de band veel indruk gemaakt met hun unieke live-sound en zijn ze zelfs door internationale media opgepikt. Inmiddels hebben de jongens een nieuw album klaarliggen, dat ze gaan laten horen in ACU. Ze worden hierbij ondersteund door BARTEK, ook afkomstig uit Amsterdam. Zij zorgen voor wat garage fuzz rock à la Ty Segall en FIDLAR. Kortom, als je voor een knallend laatste concert van 2016 wil gaan, moet je aankomende vrijdag naar ACU komen.


Wie: Cornald Maas + Sven Ratzke + Corrie van Binsbergen + Bewilder + veel anderen
Wat: Omdat Ik Je Mis - Nacht Van De Eeuwigheid
Wanneer:
vrijdag 30 december 2016 (20.15 uur)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: 24 euro

Dit laatste evenement is net als de avond met Spinvis onderdeel van De Langste Nachten. Het verlies van een dierbare is voor velen een onderwerp waar lastig mee te dealen is. Artiesten zetten hun gevoelens op papier en tonen het aan publiek: dat is waar deze avond over gaat. Onder andere Sven Ratzke, die Bowie brengt op een manier waar het NRC de loftrompet al eerder over stak, de jazzrock van Corrie van Binsbergen en nummers van Bewilder zullen te horen zijn. Niet alleen muzikale acts passeren de revue; het is juist de afwisseling tussen muziek en gesprekken met schrijvers en theatermakers die deze avond speciaal maken.