3voor12/Utrecht tipt, week 51

Finale de Utrecht Popprijs / D.A.C. / Canshaker Pi + Pip Blom / Bettie Serveert

Tekst: Merel de Heus ,

De live-tips van deze week nemen je mee naar een aantal unieke acts, zoals een collectief dat al tien jaar niet meer optreedt en een band die al meer dan twee decennia bestaat. Over wie hebben we het? En wat staat er nog meer op de live-agenda?

Wie: Ziggy Splynt + Nowhere Near + Filthy Felons + Sured
Wat: Finale de Utrecht Popprijs
Wanneer: donderdag 22 december 2016 (19.30 uur)
Waar: TivoliVredenburg (Cloud Nine)
Schade: 7,50 euro

De strijd om de Utrecht Popprijs hervat op 22 december na een spannende halve finale eind oktober. Vier bands halen alles uit de kast om zich de winnaar van deze felbegeerde competitie te mogen noemen. De deelnemers hebben allemaal al de nodige titels op hun naam staan, de lat ligt daarmee hoog. Welke muziek zal dit jaar het hoogtij vieren? Wordt het de alternatieve rock van Ziggy Splynt, de mooie gitaarliedjes van Sured, de energieke hardcorepunk van Filthy Felons of kiest de jury toch voor de indiepopnummers van Nowhere Near? Duke John – de winnaar van vorig jaar - geeft een gastoptreden tijdens het juryberaad. Ben jij ook zo benieuwd wat de bands met de feedback uit de halve finale gedaan hebben? Kom dan kijken.


Wie: DAC + Mario Kartel
Wat: Nederhop
Wanneer: donderdag 22 december 2016 (20.00 uur)
Waar: Fluor
Schade: gratis

Hiphopcollectief DAC zette de Amersfoortse hiphop op de kaart met hits als ‘Springstof’ en ‘Doorhalen’. Hun succesvolle album Professioneel chillen brachten ze al meer dan tien jaar geleden uit. De groep vrienden zijn hierna allemaal een eigen weg in geslagen. Eenmalig komen ze bij elkaar en geven een gratis optreden in Fluor; een unieke kans.


Wie: Canshaker Pi + Pip Blom
Wat: garagerock en indiepop
Wanneer: vrijdag 23 december 2016 (20.30 uur)
Waar: EKKO
Schade: 8 euro

Het Amsterdamse Canshaker Pi strijkt weer neer in EKKOd. Een avond met deze heren zorgt ervoor dat je de rest van de week weer aankan. De band is één grote bom energie tijdens het spelen van de eigenwijze garagerocknummers. De gitaarriffs vliegen je om de oren en nummers als ‘The Naked Flower of the Wiz II’ doen je verlangen naar de jaren ’90. Support Pip Blom (ook een vierkoppige band uit Amsterdam) heeft in oktober haar EP ‘Are we There Yet’ uitgebracht en is met haar stevige indie-pop nummers een mooi begin van je weekend.


Wie: Bettie Serveert
Wat: ruige gitaarpop
Wanneer: vrijdag 23 december 2016 (21.00 uur)
Waar: De Peppel, Zeist
Schade: 15 euro voorverkoop (18 euro aan de deur)

De Amsterdamse indieband Bettie Serveert gaat al 25 jaar mee. In 1992 brengen zij het album ‘Palomine’ uit, dat in binnen- en buitenland vol lof wordt ontvangen. Hierop volgend touren ze door Europa, Amerika en Canada. Dit najaar kwam het nieuwe, elfde album Damaged Good uit. Dit is, zoals zij zelf aangeven, het meest diverse album tot nu toe. Het nummer ‘Never Be Over’ wordt al veelvuldig op de radio gedraaid en is hier onderdeel van. Zin in jankende gitaren? Luister het nummer ‘Digital Sin (Nr7)’ en hoop dat dit nummer je de hoeken en gaten van De Peppel laat zien aanstaande vrijdag.