3voor12/Utrecht tipt, week 49

Club 3voor12 Amersfoort / Echo Movis / Simon Joyner / Grey Nomad / Het Bewind / Lubomyr Melnyk / Flamingods

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Onze wekelijkse live-tips brengen je de komende dagen van Amersfoort naar Stathe, naar dB’s, naar TivoliVredenburg en we eindigen in ACU. Check het artikel om te ontdekken wat er op die plekken te doen is.

Wie: Jo Marches + Qbical + Fountain of Youth
Wat: Club 3voor12 Amersfoort #3
Wanneer: donderdag 8 december 2016 (20.30 uur)
Waar: Fluor
Schade: gratis

We zijn er weer! Club 3voor12 Amersfoort is een showcase avond voor lokaal en regionaal talent in het Fluor Café. Op donderdagavond 8 december is het tijd voor de derde editie met deze keer een fijne door synths en elektronica gedreven avond, met sensuele en energieke synthpop van Jo Marches, melodic techno zonder grenzen van Qbical (live) en de opbeurende tropical pop van Fountain Of Youth!


Wie: Echo Movis + Dakota + Yasmine
Wat: psychedelische pop
Wanneer: donderdag 8 december 2016 (20.30 uur)
Waar: Stathe
Schade: gratis

In 2015 presenteerde de psychedelische popband Echo Movis zijn debuutalbum Beautiful Glitch in een vol EKKO, waarna talloze optredens volgden bijvoorbeeld bij de Popronde en tijdens Eurosonic Noorderslag. Deze maand verschijnt de nieuwe EP At The Edge Of The Sea. Het resultaat is een EP die naar eigen zeggen klinkt als “een Beach Boys album, gezongen door een zeemeermin”. Kort geleden spraken we de band over het nieuwe geluid en de betekenis daarvan voor de band.


Wie: Simon Joyner + The Avonden + Robby de Selby
Wat: weemoedige folkliedjes
Wanneer: vrijdag 9 december 2016 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8

"Zijn weemoedige folkliedjes vertolken de worstelingen des levens. Over zwakte, mislukking, teleurstellingen en natuurlijk de liefde. Vergelijkingen met Leonard Cohen en Townes Van Zandt worden vaak gemaakt. Niet alleen qua mistroostigheid maar ook wat betreft kwaliteit en bijzonderheid." Dit zegt Johan Gijsen van Le Guess Who? over Simon Joyner. Geen verdere aanbevelingen meer nodig, toch? Support komt van The Avonden (check dat album!) en Robby de Selby.


Wie: Grey Nomad + Reveller +  Bart Rijs
Wat: new wave
Wanneer: vrijdag 9 december 2016 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 5

Vrijdag presenteert de Utrechtse band Grey Nomad zijn tweede EP in dB’s. In zijn geluid laat de band zich beïnvloeden door o.a. Joy Division’s new wave uit begin jaren tachtig en hedendaagse bands als Editors. De liedjes bouwen op van klein naar groots met veel ruimtelijke gitaareffecten. Support komt van Reveller en Bart Rijs.


Wie: Het Bewind
Wat: funk waar je op kan dansen
Wanneer: zaterdag 10 december 2016 (21.30 uur)
Waar: Stathe
Schade: gratis

Het Bewind is een instrumentale garagefunkband van Utrecht met Jelle de Korte (tenorsax), Sjoerd Bosma (tenorsax), Wessel Fledderus (bas) en de broers Peer (drums) en Ties Timmers (gitaar). Hun nummers zitten vol energie en dikke grooves, lekkere saxen met een venijnig vleugje rock. Zaterdag staan ze in Stathe.


Wie: Lubomyr Melnyk + Carlos Cipa
Wat: minimalistisch meditatief modern klassiek
Wanneer: zondag 11 december 2016 (20.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg Cloud Nine
Schade: € 19

De 67-jarige Oekraïense componist/pianist Lubomyr Melnyk wil met zijn minimalistisch-meditatieve melodieën een balsem zijn voor de ziel van de moderne mens. Zelf noemt hij zijn stijl ‘continuous music’, een goede omschrijving voor de trance-opwekkende stroom van arpeggio’s die op hoge snelheid uit zijn vingers rollen. Denk aan Chopin, maar ook aan Nils Frahm. Vorig jaar stond Melnyk nog op Le Guess Who?, waar hij volgens Kicking The Habit een "briljante performance" gaf. Voorprogramma is Carlos Cipa, een jonge componist/multi-instrumentalist die met zijn hedendaagse klassieke composities ook al op Le Guess Who? heeft gestaan. Ook heeft hij het podium gedeeld met muzikanten als Hauschka, Ólafur Arnalds en Valgeir Sigurðsson.


Wie: Flamingods + Nairobi Golf Kid
Wat: psychedelische,exotische en dansbare trip
Wanneer: zondag 11 december 2016 (20.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 8

Flamingods mixt Oosterse patronen en Afrikaanse ritmes met freak-folk en psychedelische rock, en doet dat op instrumenten uit landen als Nepal, Turkije, Japan en Tanzania. Het vijftal kwam vanuit Bahrein en Dubai samen in Londen, en na een 8 uur durende jamsessie in een bungalow op festival All Tomorrow’s Parties hadden de bandleden elkaar definitief gevonden. Afgelopen juni kwam het nieuwe album Majesty uit en dat werd door The Guardian omschreven als “Out of this world music”.