The T.S. Eliot Appreciation Society en The World of Dust op nieuwe Kytopia videosessie The T.S. Eliot Appreciation Society en The World of Dust op nieuwe Kytopia videosessie

Wees erbij op zondagmiddag 15 mei

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

The T.S. Eliot Appreciation Society en The World of Dust op nieuwe Kytopia videosessie

Wees erbij op zondagmiddag 15 mei

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Na een toffe sessie met Aafke Romeijn en TIAN in april is het deze maand de beurt aan de mannen van The T.S. Eliot Appreciation Society, die als volledige band een aantal liedjes van hun nog uit te brengen nieuwe album zullen spelen, en The World of Dust, lo-fi progrock en collages van Stefan Breuer.

Op 1 oktober 2016 brengt The T.S. Eliot Appreciation Society hun tweede album Turn It Golden! uit. De Society groeit met dit album uit van soloproject tot volledige band. De bandbio vertelt ons dat frontman Tom Gerritsen opgroeide in een rondreizend circusgezelschap dat de plattelandsdorpen van Europa aandeed. Niet alleen circusartiesten, maar ook predikanten, theatermakers en muzikanten maakten deel uit van het rondtrekkende gezelschap, waardoor Gerritsen al vroeg de magische wereld van verhalen leerde kennen. In de loop der jaren nam het belang van het circus voor de dorpsbewoners af. De opkomst van televisie en radio was al een klap geweest, maar toen het internet eenmaal wijdverbreid was vonden de dorpelingen daar de bevrediging van hun wildste fantasieën. Niemand kwam nog opdagen en aan het circus kwam een einde.

Verhalen vertellen, dat kan Gerritsen wel. Op 15 mei geeft de band alvast een voorproefje op het album. Onlangs speelde hij nog solo in het openbaar vervoer als voorproefje van het optreden van de voltallige band op Festival deBeschaving.


The World of Dust is het soloproject van Stefan Breuer. In september verscheen het album Womb Realm met daarop acht miniatuurtjes die Breuer opnam in zijn eigen studio, waarna zijn held Todd Tobias (bekend als producer van o.a. Guided By Voices) voor de aanvullende arrangementen zorgde. De intieme en bescheiden nummers zijn later aangevuld met tweede stemmen van onder anderen Toby Goodshank (The Moldy Peaches), Matthew Swann (Astral Swans), Thijs Kuijken (I am Oak) en Julien Pras (Mars Red Sky). Met de collages die Breuer tijdens zijn shows vertoont lijkt hij door een sciencefiction-bril naar het verleden te kijken. Over de collages bij het eerdere album Bhava zei hij: “Ik heb hierdoor ontdekt dat ik iets kan knutselen - ik durf het nog geen kunst te noemen - wat ik zelf ook mooi vind en dat ik het maken van collages vaak zelfs leuker vind dan muziek maken." Laat je op deze eerste Pinksterdag onderdompelen in de wereld van Stefan Breuer.

Jij kunt de opnamen met The T.S. Eliot Appreciation Society en The World of Dust bijwonen. Koop hier je kaartje voor de videosessies van 15 mei.

Te zien: Kytopia Sessies met The T.S. Eliot Appreciation Society en The World of Dust, zondag 15 mei 2016 vanaf 15.00 uur @ Kytopia

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht