3voor12/Utrecht tipt, week 17 3voor12/Utrecht tipt, week 17

Club 3voor12/Utrecht, Martyr, Motorpsycho, Joy Division Undercover, The Yearlings, Josephine Foster

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 17

Club 3voor12/Utrecht, Martyr, Motorpsycho, Joy Division Undercover, The Yearlings, Josephine Foster

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Heb je Koningsdag - en vooral nacht - een beetje overleefd? Het weekend staat gelukkig alweer bijna voor de deur en er is van alles te doen. Zoals jullie gewend zijn, tippen we weer een aantal live-shows waaronder onze eigen club-avond in dB’s, de release-show van Martyr in De Helling en de terugkeer van The Yearlings.

Wie: LAKSHMI + Smthng Smthng Unicrn + The High Weeds
Wat: Club 3voor12/Utrecht april
Wanneer: donderdag 28 april 2016 (20.45 uur)
Waar: dB’s
Schade: gratis

Ook op de laatste donderdag van april staan er weer drie opkomende artiesten op het podium van dB’s tijdens onze maandelijkse showcase-avond Club3voor12/Utrecht. Deze keer kun je luisteren naar de gelaagde songs van LAKSHMI, garagerock van Smthng Smthng Unicrn en garagepop van The High Weeds. De entree is gratis, zoals altijd.


Wie: Martyr
Wat: heavy metal
Wanneer: vrijdag 29 april 2016 (19.00 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 8,50 in de vvk, € 11,50 aan de deur

In de hoogtijdagen van Martyr (1982‐1987) heeft de band twee albums uitgebracht die tegenwoordig in de metalscene worden beschouwd als cult klassiekers. De kern van het bandgeluid zijn de sterke melodieën, snelle, afwisselende riffs en een hoog technisch gehalte. Martyr stopte in 1987, maar in 2001 kwam de band weer bij elkaar om op te treden op het Heavy Metal Maniacs festival. Dat zorgde voor hernieuwde energie en vele shows en tours, en twee albums later is de band terug in Utrecht om op vrijdag 29 april het nieuwe album You Are Next te presenteren.


Wie: Motorpsycho
Wat: psychedelische progrock
Wanneer: zaterdag 30 april 2016 (19.30 uur)
Waar: TivoliVredenburg Pandora
Schade: € 20

Al meer dan 25 jaar kiest het Noorse Motorpsycho een eigenzinnige pad in de muziekwereld. De kern van de muziek van Motorpsycho is psychedelische rock, maar net zo makkelijk wisselt de band naar heavy metal, jazz, rock, pop, country en andere muziekstijlen. De bijna twintig albums die er sinds 1989 zijn verschenen vormen zo een gevarieerde en unieke catalogus. Live stijgt de band bijna altijd nog boven de albums uit. Warm aanbevolen!


Wie: Joy Division Undercover
Wat: new wave
Wanneer: zaterdag 30 april 2016 (20.30 uur)
Waar: De Peppel, Zeist
Schade: € 11 vvk, € 15 aan de deur

Eigenlijk had Ian Curtis in 2016 zijn zestigste verjaardag moeten vieren; het verhaal over zijn te korte leven beschouwen we als bekend. Aan de hand van de nummers van de band en met bijzondere visuals vertelt Joy Division Undercover het verhaal van de jaren ‘80 en het illustere gezelschap rond Ian Curtis. We hebben de tribute-band onder leiding van Erny Green en met o.a. Henk Koorn op gitaar al verschillende keren gezien en wat ons betreft is het absoluut de moeite waard.


Wie: The Yearlings + Crimson Inc.
Wat: alt-country / americana
Wanneer: zondag 1 mei 2016 (15.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 5 vvk, € 6 aan de deur

The Yearlings was aan het begin van de jaren ‘00 het vlaggenschip van de Nederlandse alternatieve country. Het zestal maakte twee mooie albums, een titelloos debuut uit 2002 en Utrecht uit 2004, maar besloot in 2006 het bijltje erbij neer te gooien. De band is echter terug van weggeweest en klimt op 1 mei, iets meer dan tien jaar na het abrupte stoppen, voor het eerst weer op het podium. Verwacht oud materiaal van de eerste twee albums, maar ook nieuw materiaal van een nog te verschijnen plaat. De band speelt in de originele bezetting met oprichter Olaf Koeneman, Niels Goudswaard (zang, slaggitaar), Herman Gaaff (bas), Léon Geuyen (drums), Bertram Mourits (slide) en last but not least René ‘tres manos’ van Barneveld (pedal steel).


Wie: Josephine Foster + Baby Dee
Wat: psychedelische folk
Wanneer: zondag 1 mei 2016 (20.00 uur)
Waar: Kargadoor
Schade: € 10

Handig dat het optreden van The Yearlings een matinee-show is, want daardoor kun je ‘s avonds ook nog naar Josephine Foster in de Kargadoor. Deze Amerikaanse singer-songwriter begon ooit als zangeres op bruiloften en begrafenissen maar begon al snel ook eigen liedjes te schrijven. Het werk van Foster is gebaseerd op muziek uit de Amerikaanse Appalachen en Britse folk uit de jaren zestig, maar op elk album hoor je ook andere invloeden. Op het nieuwste album No More Lamps in the Morning zijn dat bijvoorbeeld psychedelische en lichte Arabische accenten. Ook de opvallende spopraanstem is typerend voor de nummers van Foster. Support komt van de Amerikaanse performance artist, multi-instrumentaliste en singer-songwriter Baby Dee.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht