3voor12/Utrecht tipt, week 16 3voor12/Utrecht tipt, week 16

Pop.1280, Grenadeers, DBSSW030, Violator, The Father and the Sun, Laura Gibson

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 16

Pop.1280, Grenadeers, DBSSW030, Violator, The Father and the Sun, Laura Gibson

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Onze live-tips van deze week vormen een behoorlijk afwisselend geheel: ze gaan van postpunk/noiserock naar desertrock, singer-songwriters, thrashmetal, jaren tachtig wave en folk. Met bijzondere aandacht voor de exclusieve show van de Braziliaans thrashmetalband Violator, de release-shows van Grenadeers en The Father and the Sun en de finale van De Beste Singer-Songwriter van Utrecht.

Wie: Pop.1280 + Coleur Cafe
Wat: postpunk / new wave / noise rock
Wanneer: woensdag 20 april 2016 (20.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 8

Anders dan de naam misschien doet vermoeden, speelt Pop.1280 geen lichtvoetige pop. De band uit uit New York maakt dissonante en tegendraadse industrial, postpunk en felle noiserock die mede geïnspireerd is door de baan van gitarist Lip die in de psychische gezondheidszorg werkt. Begin dit jaar verscheen het derde album Paradise waarover het Belgische Cutting Edge schreef: "De toekomst die Pop.1280 hier schetst is donker, grimmig en vergiftigd, maar ze is wel gezegend met een machtige soundtrack." Zeer geschikt voor fans van Swans, The Birthday Party, Cop Shoot Cop of Killing Joke.


Wie: Clip release Grenadeers + Duke John + Anoraque (DE/SWE)
Wat: stoner / desert rock / prog rock
Wanneer: woensdag 20 april 2016 (20.00)
Waar: dB’s
Schade: € 5

Het zeskoppige Grenadeers speelde in januari op Club 3voor12/Utrecht. Daar hoorden we dat "de band lange tracks vol solo’s afwisselt met catchy nummers die door hun hooks een breed publiek aanspreken". De drie gitaristen zorgen voor een stevig geluid waarin stoner/desert rock maar ook prog-invloeden te horen zijn. Met Siep van Rijswijk beschikt de band ook nog eens over een sterke frontman. De debuut-EP is gemixt door niemand minder dan Alain Johannes (Queens of the Stone Age / Them Crooked Vultures). Deze avond staat in het teken van de release van hun eerste single en videoclip ‘Chasing the Stereotype’.


Wie: Little Giant + Sured + Merlin John + Terence Roelofsen
Wat: finale van De Beste Singer-Songwriter van Utrecht
Wanneer: donderdag 21 april 2016 (21.00)
Waar: Hofman Café
Schade: gratis

De 2016-editie van De Beste Singer-Songwriter van Utrecht zit er bijna op. Na drie voorrondes nemen Merlin John, Sured, Little Giant en Terence Roelofsen het in Hofman Café tegen elkaar op voor de eervolle titel en een prijzenpakket. De juryleden die bepalen wie er wint zijn Emil Landman, Rikki Borgelt (Rondé) en Chris Moorman (Popronde Nederland).


Wie: Violator + Nuclear Devastation + The Shining
Wat: thrashmetal
Wanneer: donderdag 21 april 2016 (19.30)
Waar: dB’s
Schade: € 15

De nu al legendarische Braziliaanse thrashmetalband Violator geeft donderdag een exclusieve Nederlandse show in dB’s. Support komt van de Amsterdamse bands Nuclear Devastation (geformeerd tijdens een optreden van Violator!) en The Shining. Let op: de zaal gaat eerder open dan gebruikelijk, namelijk om 19.30 uur.


Wie: The Father and the Sun + The Lumes
Wat: new wave + postpunk
Wanneer: zaterdag 23 april 2016 (20.00)
Waar: Kytopia
Schade: € 5

Over The Father and the Sun is nog niet heel veel te vinden op het internet. Wat we weten is dat de band voorheen actief was onder de naam Camping. Op de debuutsingle 'Lies' horen we dansbare luistermuziek met een melancholische ondertoon en invloeden van new wave-bands uit eind jaren zeventig tot midden jaren tachtig. Het nummer is afkomstig van de EP Remember die op zaterdag 23 april in Kytopia wordt gepresenteerd. Support komt van de sterke Rotterdamse postpunk band The Lumes


Wie: Laura Gibson
Wat: folk
Wanneer: zaterdag 23 april 2016 (21.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg Club Nine
Schade: € 10

De Amerikaanse singer-songwriter Laura Gibson (uit het hippe Portland) is al ruim twaalf jaar actief met haar ingetogen en intiem gebrachte folkmuziek. Op haar een na laatste album La Grande, uit 2012, verkent ze samen met leden van Calexico en Decemberists het muzikale landschap aan de linker- en rechterzijde van haar folkroots. Haar nieuwe album Empire Builder is net verschenen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht