3voor12/Utrecht tipt, week 15 3voor12/Utrecht tipt, week 15

Sam Rodrigues, BLANK, Snowstar, Record Store Day, Drive Like Maria, Manifestival

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 15

Sam Rodrigues, BLANK, Snowstar, Record Store Day, Drive Like Maria, Manifestival

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Deze week kun je van woensdag tot en met zondag bij Tweetakt terecht voor toffe bands die optreden in de podiumkas op de Neude. Maar er is nog veel meer te doen, zoals de release-show van Sam Rodrigues, een dubbeloptreden van BLANK en Those Foreign Kids in ACU, de viering van 12,5 jaar Snowstar, Drive Like Maria dat EKKO aandoet en het tweedaagse Manifestival. Je leest er alles over in het artikel.

Wie: Sam Rodrigues + Convoy
Wat: dansbare pop
Wanneer: woensdag 14 april 2016 (20.00)
Waar: EKKO
Schade: € 7,50

In november 2015 nam Sam Rodrigues zijn eerste EP op in de Amsterdamse IJlandstudios. Samen met producer JJJ Sielcken (o.a. Jett Rebel en Lucas Hamming) heeft hij aan zijn geluid geschaafd met als resultaat dansbare, makkelijk in het oor liggende pop. Vanavond presenteert hij zijn debuut EP Animal in EKKO. Na de presentatie is een voorjaarstour gepland. Support komt van de jonge Tilburgse band Convoy, die is beïnvloed door de Warpaint en Beach House.


Wie: Kim Janssen + Ian Fisher + Broeder Dieleman
Wat: 12,5 jaar Snowstar Records
Wanneer: donderdag 14 april 2016 (19.45)
Waar: Club Nine @ TivoliVredenburg
Schade: € 10

Snowstar Records bestaat 12,5 jaar en viert dat met een mooie avond waarop drie van haar artiesten optreden: Kim Janssen (komt met nieuw werk), Ian Fisher (heeft net een album uit) en Broeder Dieleman (ontroerde ons onlangs nog in de Kargadoor). Ook er is een kleine stand met Snowstar-items en wie weet ook wel enkele zeldzame releases. In dit artikel kijken we met direct betrokkenen Stefan Breuer en Kim Janssen terug op de afgelopen 12,5 jaar.


Wie: BLANK + Those Foreign Kids
Wat: fuzz
Wanneer: donderdag 14 april 2016 (21.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 5

Vandaag presenteert stranded.fm twee fuzzy tweemansbands op het podium van ACU. Het Amsterdamse BLANK maakt subtiel hitsige, galmende, shoegaze met post-punk hintjes. De band heeft onlangs een nieuwe single uitgebracht op Eager Waves Records en Subbacultcha. Those Foreign Kids komt uit Haarlem en is één van de pijlers van Geertruida. De band mixt punk, garage en noiserock die bewust buiten de lijntjes wordt ingekleurd.


Wie: Bewilder, IX, Bombay, Drive Like Maria, HATY HATY, Amber Arcades en meer
Wat: Record Store Day
Wanneer: zaterdag 16 april 2016 (vanaf 10.00 uur tot laat)
Waar: diverse locaties
Schade: grotendeels gratis

Op zaterdag 16 april wordt voor de zevende keer het bestaan van de onafhankelijke platenzaak gevierd. Bij je plaatselijke dealer liggen niet alleen mooie en exclusieve uitgaves, maar komen ook allerlei fijne Nederlandse bands langs om een instore te geven. In Utrecht kun je langs bij Plato, Plaatboef en Swordfish & Friend en in Amersfoort bij Velvet dat een heus buitenpodium heeft, waarop elf acts optreden. Nieuw is de afterparty Phono in De Helling. Hier vind je een overzicht met alle instores in de provincie Utrecht.


Wie: Drive Like Maria
Wat: gitaarrock + beetje stoner
Wanneer: zaterdag 16 april 2016 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 11

Drive Like Maria maakte in 2009 een vlammende start met hun debuutalbum Elmwood waarvan de eerste single, 'I’m on a Train' veel op de radio werd gedraaid. De band speelde onder andere op Lowlands, SXSW, Zwarte Cross en Appelpop en in het voorprogramma van AC/DC en ZZ Top. Ook het gelijknamige tweede album met daarop de singles 'Where the Brokenhearted Go' en 'Boomerang' deed het goed. Op 15 april verschijnt de nieuwe EP Creator, het eerste deel van een ambitieus drieluik dat verder nog bestaat uit Preserver en Destroyer en samen het nieuwe album vormt. In 3voor12 Radio vertelde de Belgisch-Nederlandse band meer over het idee achter de release en gaven ze alvast een keihard rockend voorproefje.


Wie: Group A + Raderkraft + Bleib Modern + Schonwald + film + dj’s
Wat: Manifestival
Wanneer: zaterdag 16 april en zondag 17 2016 (15.00 uur - )
Waar: ACU
Schade: € 8 voor een dagkaart, € 15 voor een passepartout

Manifest is een periodieke dansavond in ACU waar bekende en minder bekende new wave, electro en eighties wordt gedraaid. Komend weekend organiseren ze samen met ACU het eerste Manifestival met twee dagen live bands, films en dj’s. Manifestival staat voor synth, minimal, new wave en postpunk. Op zaterdag zijn er optredens van Group A (een Japanse synth heavy minimal wave band uit Tokio) en Raderkraft (een synth/wave band uit Amsterdam) en na afloop de dj’s Mat Zwart, Reverend Esser & Roac. Op zondag spelen Bleib Modern (een cold wave/postpunk band uit Duitsland) en Schonwald (een shoegaze/postpunk band uit Italië). Na afloop draaien de dj’s CCCP, Reverend Esser & Roac. Op beide dagen begint de film om 15.00 uur. De concerten beginnen op zaterdag om 21.00 uur en op zondag om 20.00 uur.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht