Kort Utrechts Popnieuws Week 49 Kort Utrechts Popnieuws Week 49

Kim Janssen, Josbros, Black Oak, Coppersky, A Brighter Light en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 49

Kim Janssen, Josbros, Black Oak, Coppersky, A Brighter Light en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met o.a. aandacht voor Kim Janssen, Josbros, Black Oak, Coppersky, A Brighter Light en Erny Green.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Na drie jaar nieuw werk van Kim Janssen
Deze week verscheen het eerste nieuwe nummer van Kim Janssen in drie jaar tijd: ‘Bottle Rockets’. De rustige en nostalgische piano ballad is het eerste nieuwe werk dat Janssen laat horen sinds zijn vorige album Ancient Crime en de bijhorende EP The Lonely Mountains uit 2012 en 2013. Op het nummer beweegt een piano zich een weg door een waas van synthesizers en Janssens baritonstem. Tegen het einde wordt zijn zang vergezeld door engelachtige stemmen, waaronder die van Marla Hansen, die eerder al met Janssen samenwerkte, maar ook met Sufjan Stevens en The National. Ook maakte Janssen zijn eerste Nederlandse headline-show van 2017 bekend: op 31 maart speelt hij in De Helling.


Nieuwegeinse rapper Josbros tekent bij Noah’s Ark en dropt nieuwe single
De jonge Nieuwegeinse rapper Josbros bracht eerder in eigen beheer de EP’s DitisJosbros en Andre Kuipers MP uit. Vanaf nu zal hij zijn muziek echter releasen onder de vlag van Noah's Ark. Het eerste wapenfeit is ‘Maak 't Dobbel’, een track die geproduceerd is door Jos Blaze, het beatmakende alter ego van Josbros. Jos werkt op dit moment aan een EP die volgend jaar uitkomt.


A Brighter Light maakt Popronde roadmovie voor nieuwe single
'Make it the Last One' is de nieuwe single van de Utrechtse pop-folkband A Brighter Light. De video is een roadmovie van optredens die de band tijdens de Popronde 2016 heeft gedaan.


Nieuw liedje van Black Oak: 'The Clearmountain Pause'
Black Oak is het samenwerkingsverband tussen I Am Oak (Thijs Kuijken) en The Black Atlantic (Geert van der Velde). Een aantal maanden geleden verscheen debuutalbum Equinox en nu is er een nieuw liedje, het rustige introspectieve ‘The Clearmountain Pause’.


Video: ‘Brotherhood’ van Coppersky
Door de sinterklaasviering is hij even blijven liggen maar een ruime week geleden heeft Coppersky een nieuwe video uitgebracht. Op 'Brotherhood' haalt de band, die uit drie broers bestaat, nostalgische herinneringen op aan gezamenlijk opgroeien en een onbezorgde jeugd. Op zaterdag 17 december speelt Coppersky in dB’s, samen met Green Lizard.


Inschrijven voor Metal Battle 2017
Vanaf 6 januari beginnen 48 bands met de provinciale voorronde van de Metal Battle 2017. Twaalf geluksvogels gaan door naar de drie halve finales. De finale van de Metal Battle vindt vervolgens plaats op 22 april 2017 in Harderwijk.Als je in een band zit, graag optreedt en niet bang bent voor de Nederlandse podia en festivals onveilig, grijp dan deze kans en schrijf je in via www.metalbattle.nl. De Utrechtse voorronde vindt plaats op vrijdag 6 januari in dB’s.

‘Kiss The Girls’ nieuwe single Erny Green
De Utrechts singer-songwriter Erny Green heeft onlangs bij The Bakery zijn nieuwe single ‘Kiss The Girls’ uitgebracht. Het is een voorproefje voor het album dat gepland staat voor februari 2017. Op zondagmiddag 15 januari speelt Erny Green op de Nieuwjaarsduik-editie van Club 3voor12/Utrecht.


Video: ‘The Days Are Gone’ ft. Lilly-Ann van Sured|
In het voorjaar werd Sured verkozen tot de Beste Utrechtse Singer-Songwriter van 2016. Een paar maanden later verscheen zijn debuut-EP The Blue Flame, waarvan ‘The Days Are Gone’ de eerste single was. Die single heeft nu ook een clip.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht