Kort Utrechts Popnieuws Week 47 Kort Utrechts Popnieuws Week 47

Echo Movis, Black Sun Empire, Tinlicker, Stef, Michielen en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 47

Echo Movis, Black Sun Empire, Tinlicker, Stef, Michielen en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met o.a. aandacht voor Echo Movis, Black Sun Empire, Tinlicker, Stef en Michielen.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Echo Movis presenteert nieuwe EP
Deze week is de nieuwe EP van Echo Movis verschenen. Voor At the Edge of the Sea had de psychedelische popband, die onlangs is uitgedund tot een trio, het idee om een plaat te maken die klinkt als de vroege Beach Boys, maar dan gezongen door een zeemeermin. Of dat gelukt is moet je zelf maar beoordelen. Op donderdag 8 december speelt Echo Movis in Stathe.


Black Sun Empire werkt samen met State of Mind voor nieuwe track
Het Utrechtse drum & bass-collectief Black Sun Empire is voor zijn nieuwe single een samenwerking aangegaan met het Nieuw Zeelandse duo State of Mind. Op ‘Caterpillar’ doet ook Virus Syndicate mee.


Tinlicker tekent bij Anjunadeep
Na eerdere releases op Sotto Voce en Zerothree verschijnt binnenkort de eerste single van het Utrechtse technoduo Tinlicker bij het gerenommeerde elektronische label Anjunadeep. Deze Londense platenfirma werd geïnteresseerd door de tracks 'Maandag' en 'All In The Fire', waarna op Amsterdam Dance Event de laatste handtekeningen onder een contract voor meerdere releases werden gezet. Op de verzamelaar Anjunadeep 08, die 9 december verschijnt, vind je Tinlicker's 'Soon You'll Be Gone' terug. De stuwende progressive techno van Tinlicker is al te horen in de sets van onder andere Deadmau5, Stephan Bodzin, Oliver Heldens, Yotto, Pan-Pot, Don Diablo, Sander van Doorn, Proxy en Feed Me.

Stef stopt, maar de projecten gaan door
Vanaf 2017 worden de projecten Grasnapolsky, Mooie Woorden, Utrecht Popprijs en KEES van de Utrechtse Stichting evenementen/festivals (Stef) ieder onder hun eigen stichting georganiseerd. Met het oprichten van een eigen stichting krijgen de projecten, die elk over een ambitieus projectteam beschikken, meer ruimte om hun organisatie de vorm te geven die past bij de schaal en de ambities van het betreffende project. Het oprichten van de nieuwe stichtingen betekent tevens het einde van Stef, na een bestaan van ruim 20 jaar. Stef komt voort uit Stichting Dwergpop en Stichting Theater de Olifant, die beiden aan het begin van de jaren negentig zijn opgericht door vriendenclubs die culturele projecten organiseerden. In 2002 gingen deze organisaties samen op in Stef, van waaruit nu dus weer vier nieuwe stichtingen ontstaan. Andere initiatieven van Stef waren onder meer de festivals Zinin en In Vervoering op diverse locaties in de stad en in de provincie Utrecht.

B-Movie Orchestra brengt kekke mix van live muziek bij filmbeelden
Je kent het 12-koppige The B-Movie Orchestra misschien van hun tournees langs theater- en clubzalen, drie albums vol filmmuziek en optredens bij DWDD. Bandleider Baz Mattie heeft nu een speciaal op de filmtheaters aangepaste kleinere formatie van zijn orkest samengesteld. Ook deze pocketeditie brengt een intrigerende mix van jaren ’60 en ’70 cultfilmmuziek, filmbeeld en filmaudio doordrenkt met sex, horror, superhelden, scifi en space echo, maar dan in het filmtheater. Op zaterdag 26 november staat het orkest om 21.15 uur in filmtheater ‘t Hoogt, meer informatie op de site van ‘t Hoogt.

Utrechtse acts op EurosonicNoorderslag
Het programma voor EurosonicNoorderslag (11-14 januari 2017) is bijna compleet. Tussen de acts die tot nu toe zijn aangekondigd zitten er ook een aantal die (deels) uit de provincie Utrecht komen: 45ACIDBABIES, Aafke Romeijn, Amber Arcades, Black Oak, Blaudzun, Kim Janssen, The Grand East en Rondé. Van die laatste band verschijnt in de week van EurosonicNoorderslag (op vrijdag 13 januari) het debuutalbum, dat ze op 20 januari presenteren in een uitverkochte Pandora van TivoliVredenburg.

Michielen lanceert debuutalbum Novell
“Er schijnt een album op zijn plank te liggen” schreven we in de vorige editie van het Korte Utrechtse Popnieuws over Michielen, het ingetogen solo-project van De Koorts-gitarist Michiel van de Weerd (zelf noemt hij zich singer-soundsculptor). Nauwelijks een week later is het album, dat de titel Novell heeft, uitgebracht en te beluisteren op spotify.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht