Kort Utrechts Popnieuws Week 46 Kort Utrechts Popnieuws Week 46

Falco Benz, Valour Up Twice, De Baron, The Strangest Freaks, Kypski en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 46

Falco Benz, Valour Up Twice, De Baron, The Strangest Freaks, Kypski en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met o.a. aandacht voor Falco Benz, Valour Up Twice, De Baron, The Strangest Freaks en Kypski.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Falco Benz releast debuutplaat
Vorige week heeft de Utrechtse house- en discoproducer Falco Benz zijn debuutalbum Confiturisme uitgebracht. ‘La Féline Mescaline’ featuring Agnès Aokky is de eerste single. Op zaterdag 26 november kun je Falco Benz aan het werk zien in EKKO.


Video: ‘Demagogue’ van Valour Up Twice
Valour Up Twice
over de nieuwe video ‘Demagogue’ die vlak voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen verscheen: “2016 is tot nu toe een bewogen jaar. Niet alleen in ons eigen cirkeltje, maar over de hele wereld lijken en verschuivingen plaats te vinden: een coup in Turkije, een referendum voor de Brexit, een rechtszaak tegen Wilders en op moment van schrijven: een stem voor Clinton of Trump.

Over de hele wereld lijken er steeds meer populistische volksmenners op te staan en lijkt het allemaal steeds meer te draaien om ‘fact free politics’.

Op het moment dat we dit delen kan men in Amerika naar de stembussen. Wij presenteren met trots ‘Demagogue’, een kijkje in het hoofd van een mogelijke leider van een natie.”


Video: ‘Martelaarschap’ van De Baron
Het in 2015 begonnen De Baron noemt de muziek die ze maken rock-extravaganza, een soort theatermuziek met Nederlandse teksten. Met zijn achten hebben ze inmiddels o.a. Op Oerol, De Parade en Amsterdam Fringe gespeeld. Momenteel is een EP in de maak en worden de voorbereidingen voor de voorjaars -en zomerfestivals in Europa getroffen. ‘Martelaarschap’ is de nieuwe single, met daarbij een erg mooie videoclip.


The Strangest Freaks releast single Jaffa
Het lukt maar weinig mensen om instrumentale hiphop lang boeiend te houden, Een beat verveelt soms sneller dan je denkt. Met zijn nieuwe single ‘Jaffa’ gaat The Strangest Freaks de uitdaging aan. Het nummer bevat een maffe baslijn, een fijne vervormde gitaar, de balafon en talloze geluiden op de achtergrond. Alsof je op een New Yorkse loftparty staat.


Nieuwe track van Kypski
Producer Kypski is druk met heel veel verschillende dingen, maar desondanks had hij tijd om de nieuwe track ‘Gogme’ te droppen.


Identity Circus komt met nieuwe video voor de donkere dagen
Na een lang en druk festivalseizoen heeft Identity Circus zich teruggetrokken om te werken aan nieuwe muziek voor een EP die begin 2017 uit moet komen. Om iedereen door de donkere dagen te slepen heeft de Utrechtse band een nieuwe videoclip uitgebracht bestaande uit beeldmateriaal van het afgelopen festivalseizoen.


Video: ‘Wind, Hat, Blown, Wet’ van Lost Bear
Vlak voor hun optreden bij Le Mini Who? van vorige week presenteerde Lost Bear de nieuwe video van hun laatste album Inside The Dragon, ‘Wind, Hat, Blown, Wet’.


Michielen geeft voorproefje van album
Michielen is het soloproject van De Koorts-gitarist Michiel van de Weerd. Er schijnt een album op zijn plank te liggen maar voorlopig moeten we het doen met het mooie ‘Say What You Want’.


Inschrijving Nachtcultuur Woerden geopend
In het laatste weekend van maart vindt de zesde editie plaats van Nachtcultuur,  een festival met een dag- en een nachtprogramma dat zich op verschillende, bijzondere locaties in Woerden afspeelt en waar er genoeg ruimte is voor een breed cultureel programma. Er staan podia in kroegen en restaurants maar ook in historische gebouwen, musea, winkels, leegstaande panden en ateliers biedt de organisatie je de ruimte om je talent te tonen. Op willen vallen en vernieuwend zijn, met een knipoog naar de afgelopen jaren is de leidraad voor deze editie. Via het formulier op de website van Nachtcultuur kunnen artiesten en kunstenaars zich aanmelden. De organisatie daagt je uit om nieuwe, opvallende dingen te doen: “aak een plan, denk out of the box en versterk elkaar! Vermeng jouw kunsten met die van anderen. Verras en vernieuw. Alles is mogelijk, geen aanmelding is te gek.” Na 15 januari 2017 worden de aanmeldingen bekeken en gaan we begint de organisatie met programmeren.

Freddy43 releast 'Vinex Looper' video
Producer/beatmaker Freddy43 heeft een videoclip gemaakt voor de track 'Vinex Looper'. ‘Vinex Looper’ is afkomstig van de in juni uitgebrachte EP01 die verscheen op het Amsterdamse platenlabel Basserk Records. Het idee achter de clip ontstond tijdens een fietstocht door Utrecht Leidsche Rijn. Luisterend naar muziek viel de herhaling van voorbij bewegende gebouwen min of meer samen met het tempo van de muziek. Door langzamer of sneller te fietsen was het mogelijk de 'loop' aan te passen en zelfs synchroon te krijgen met de maat van de muziek. Het idee voor een clip was geboren. Omdat repeterende architectuur veelal in nieuwbouwwijken te vinden is werd besloten om de videoclip op te nemen in Almere en in de vinexwijk van Utrecht, Leidsche Rijn.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht