Kort Utrechts Popnieuws Week 42

Echo Movis, David Achter de Molen, Coppersky, Aafke Romeijn, Falco Benz en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met o.a. aandacht voor Echo Movis, David Achter de Molen, Coppersky, Aafke Romeijn en Falco Benz.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Echo Movis verder als drietal
Op het Kathedraal festival speelde Echo Movis nog als vijftal maar dat was misschien wel één van de laatste keren dat we de band in die samenstelling hebben gezien. De band neemt namelijk afscheid van de drummer en bassist en gaat verder als trio dat bestaat uit zangeres Adura Sulaiman en de gitaristen Sam Verbeek en Sam van Hoogstraten. Op het podium zal Echo Movis met verschillende ritmesecties te zien zijn.

David Achter de Molen schrijft titelsong film
David Achter de Molen laat er geen gras over groeien. John Coffey is nog maar nauwelijks gestopt en hij heeft al een nieuwe muzikale uiting online staan. Achter de Molen schreef namelijk de titelsong van 'Hoe het zou kunnen zijn', een film van Matthijs Bosman over de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. De stijl is heel anders dan we van hem gewend zijn, maar minstens zo tof.


Coppersky releast nieuwe video en gaat touren in Duitsland
Een toffe, in mooi zwart/wit gefilmde video bij ‘Bankrupt/backchannels’, één van de sterke nummers van If We're Losing Everything, het laatste album van Coppersky. Het nummer gaat over wat het betekent om een klein bedrijf te hebben of een ondernemer te zijn en de ontberingen en overwinningen die je ondervindt. Vanaf begin november tourt de band door Duitsland en in december zijn ze weer in Nederland te zien, onder andere op zaterdag 17 december in dB’s.


Debuutalbum Falco Benz op komst
Op 11 november verschijnt debuutalbum Confiturisme van de Utrechtse synth house-maker Falco Benz, dat hij op zaterdag 26 november in EKKO live gaat laten horen. ‘Like Today’ is de eerste single.


‘Russen’ van Aafke Romeijn is een ode aan haar haters
Vorige week verscheen Anders Nog Iets?, de nieuwe EP van Aafke Romeijn. Op die EP staat het nummer ‘Russen’, dat over haar haters gaat. Romeijn: “Over hoe ik er soms over fantaseer dat ik ze allemaal uitnodig om thee te komen drinken, en wat voor mensen het zouden zijn. Dat ik appeltaart voor ze zou bakken, en dat sommigen heel normaal zouden blijken te zijn, anderen lichtelijk paranoia. De clip die we gemaakt hebben is een ode aan al mijn haters. Ik kan ze niet bestrijden, dus omarm ik ze maar.” Dat dus.


Video: ‘I Gotta Know’ van Rhinorino
‘I Gotta Know’ is de nieuwe video van Rhinorino. De beelden voor de clip zijn geschoten bij optredens tijdens Breda Barst en Beastfest en op de weg daar naartoe. Je kunt het Utrechtse stoner rock ‘n roll-trio op vrijdag 18 november weer in Utrecht zien, tijdens Rock And Roll at the Park in Skatepark Utrecht.


Skateboard Federatie Nederland en Utregse Unie slaan handen ineen
Op 26 november organiseert Skateboard Federatie Nederland samen met Utregse Unie, het creative culture event van De Coöperatie, de 7e editie van het NK Skateboarden Miniramp. Dit onderdeel van NK strijkt voor het eerst neer in Utrecht en vindt plaats in loodsencomplex NUtrecht, gelegen naast station Utrecht Zuilen. Vanaf de tribune kijkt het publiek naar de beste skateboarders van Nederland die strijden om de titel Nederlands Kampioen Miniramp 2016. Daarnaast is er koffie van The Village Coffee & Music, speciaalbier van brouwerij Oproer en lekker eten. Na de wedstrijd is er een afterparty waar 45ACIDBABIES de aftrap geeft met hun keiharde garage electropunk en KUBUS (van o.a. Opgezwolle) het feest afsluit met een set op zijn modulaire synthesizer.

Video: ‘Rabbits & Children’ van The Grand East
In september verscheen het debuutalbum van The Grand East, Movano Camerata. Deze week bracht de de van oorsprong Twentse band, waarvan de leden nu grotendeels in Utrecht wonen, de tweede single ‘Rabbits & Children’ uit.