Kort Utrechts Popnieuws Week 37

Maurits Westerik, The Apologist, The High Weeds, The Father and the Sun, Squirrel en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met aandacht voor Maurits Westerik, The Apologist, The High Weeds, The Father and the Sun, Squirrel en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Maurits Westerik bij Hart op de Tong
Op dinsdag 27 september komt Maurits Westerik (frontman Bewilder) naar het Hofman Café in Utrecht voor Hart op de Tong, een nieuwe reeks inspirerende muziekavonden waarin de songteksten van een populaire artiest of band centraal staan. De achterliggende vraag is: waar draait het allemaal om in het leven? In Bewilders nummer Forza, somt Westerik 27 coupletten lang op waar het voor hem om draait. 'It is bound for glory, It is making love, It's a right to worry, It is feel for love. Op eerdere edities van Hart op de Tong hebben onder andere Wende, Yuri Honing, Qeaux Qeaux Joans, Tommy Ebben, Roosbeef, Marike Jager, Eefje de Visser, Typhoon en Spinvis gespeeld.  Hofman Café gaat om 20.00 uur open en het concert begint om 20.30 uur. Kaarten kun je voor 10 euro per stuk aan de deur kopen.

Video: ‘Shut Eye’ van The Apologist
In januari presenteerde de Amersfoortse rockband The Apologist zijn debuut-EP in thuisstad Amersfoort, deze week verscheen de nieuwe single van die EP, ‘Shut Eye’. De video is een live-registratie in de bandbunker, met tussen het publiek een aantal enthousiaste Amersfoortse en Utrechtse muziekprominenten. The Apologist is de komende maanden te zien op de Popronde.


The High Weeds in Mentos TV Commercial
Sinds zondag 12 september kun je de muziek van de Utrechtse garagerockband The High Weeds horen onder de TV- en internet-commercial van Mentos Chewing Gum, die zowel in Nederland als België loopt. Het gaat om het nummer ‘No Regrets’, dat afkomstig is van de debuut-EP van de band. Het gebruik van de song is mogelijk gemaakt door een pitch van music publisher Downtown Music. De ‘synch’ komt op een goed moment, want The High Weeds staat op het punt om te beginnen aan de Popronde.


Willem Wits in nieuw clip The Badger and the Bass
‘Never Lie’ is de nieuwe single van rockabilly-duo The Badger and the Bass. De videoclip is gemaakt door de onvolprezen Willem Wits, die zelf ook de hoofdrol vertolkt. De band is de komende maanden te zien op het reizende muziekfestival Popronde.


Video: ‘Dad’ van The Father and the Sun
In april spraken we met Ronny Janmaat en Paul Dekker over Remember, de debuut-EP van de eighties-newwaveband The Father and the Sun. Deze week is de nieuwe single/video ‘Dad’ verschenen. De band is inmiddels bezig aan hun debuutalbum, dat in 2017 verschijnt. The Father and the Sun is zaterdag 24 september te zien op de Bonte Avond van Fluor en FC Amersfoort.


Squirrel releast derde nummer ‘In Love With You’
‘In Love With You’ is het derde nummer dat in de laatste paar maanden is verschenen van Squirrel, het project van Most Unpleasant Men-zanger Joram Tornij. In de afgelopen twee jaar schreef Tormij liedjes die hij samen met bevriende muzikanten opnam. Hij speelt break-up songs met folky gitaartjes, drumcomputers en her en der wat vrouwenstemmen.


Gluren bij de Buren is weer op zoek naar woonkamers en artiesten
Op zondag 19 februari vindt de vierde Utrechtse editie plaats van Gluren bij de Buren. Het huiskamerfestival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot vaste prik binnen de culturele agenda van Utrecht en kende vorig jaar een recordaantal van 185 deelnemende woonkamers verspreid door de hele stad. Voor de nieuwe editie is de organisatie weer op zoek naar artiesten en woonkamers die een rol willen spelen. Het concept is simpel: in de woonkamer vindt tussen 13.00 en 18.00 uur driemaal een optreden plaats van een Utrechtse act. De woonkamer is vrij toegankelijk voor publiek en de gastheer/-vrouw zorgt ervoor dat de bezoekers zich thuis voelen.

De organisatie heeft de ambitie om in elke wijk van Utrecht minimaal 3 woonkamers te vinden die voor een dag hun huis veranderen in een incidenteel poppodium. Hierbij dient het vloerkleed als podium en de bank als tribune. Naast woonkamers is Gluren bij de Buren ook weer op zoek naar artiesten uit Utrecht die hun liefde voor kunst willen verspreiden. Van smartlap tot jazz en van kindertheater tot poëzie. Niks is te gek. Gluren bij de Buren is gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage is gewenst om de kosten van het evenement te dekken. Aanmelden kan via www.glurenbijdeburen.nl en is mogelijk tot uiterlijk half november.