Kort Utrechts Popnieuws Week 28 Kort Utrechts Popnieuws Week 28

Sunday Sun, Squirrel, Pandae, Jesco, Gaudeamus Muziekweek en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 28

Sunday Sun, Squirrel, Pandae, Jesco, Gaudeamus Muziekweek en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Sunday Sun, Squirrel, Pandae, Jesco, Gaudeamus Muziekweek en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Sunday Sun komt met nieuwe single en nieuw album
De nieuwe single van Sunday Sun, ‘Superior’, is al een paar weken uit, maar inmiddels is er ook een video. Daarin bezoekt de band verschillende plekken in Utrecht waar spontane optredens worden gegeven. Op 12 augustus verschijnt het nieuwe album 'Live Out Loud'.


Nieuw nummer van Squirrel: ‘She Says’
Squirrel is één van de Utrechtse bands die je in het najaar kunt zien op de Popronde. Na een eerste nummer in februari heeft het indiefolk-project van Joram Tornij afgelopen week met ‘She Says’ een tweede nummer uitgebracht.


Pandae presenteert tweede nummer ‘Sign’
In mei presenteerde Pandae zijn eerste nummer, het live in Kytopia opgenomen ‘Soldiers’. Afgelopen week heeft de band het nieuwe nummer ‘Sign’ online gezet.


Jesco geeft voorproefje debuut-EP
Vorig jaar speelde de uit Breukelen en Maarssen afkomstige blues/americana/rock-formatie Jesco in de finale van bandwedstrijd Clash of the Titans. Inmiddels heeft de band zijn debuut-ep Just Business opgenomen, waarvan het nummer ‘Dominique’ een voorproefje is.


70e editie Gaudeamus Muziekweek focust op jonge muziekpioniers
Van 7 tot en met 11 september vindt de 70ste editie van Gaudeamus Muziekweek plaats op diverse locaties in Utrecht. Het festival voor jonge muziekpioniers presenteert vijf dagen lang unieke concerten vol classical cross-over, minimal soundscapes en nieuwe composities met (live) elektronica. Net als ieder jaar zet het festival jong aanstormend compositietalent in de spotlights.

Het festival opent met een dubbelconcert door Amsterdam Sinfonietta, Quatuor Bozzini en Oerknal!. Prominent op het openingsprogramma staat Up-Close (2010) van gelauwerd componist Michel van der Aa. Het festivalprogramma is verder gevuld met nieuwe composities van o.a. Anna Korsun, Maxim Shalygin en Kate Moore. Iedere dag vinden er premières plaats van nieuwe werken van jonge componisten tot en met 30 jaar. De uitvoering van de werken ligt steevast in handen van (internationale) topmusici en –ensembles. Naast concerten is er ruimte voor verdieping in de vorm van inleidingen, lezingen en cursussen. Zo brengen dirigent Bas Wiegers en pianist Ralph van Raat een hoorcollege over hun favoriete werken uit de 21ste eeuw aan de hand van live muziekfragmenten. Het volledige festivalprogramma is te vinden op de website van het festival.

Boris Dzaneck
De Utrechtse 80's band Boris Dzaneck is na 25 jaar radiostilte weer volop actief. De band hield er in eerste instantie in 1991 mee op, maar na een gezamenlijk etentje begon het te kriebelen en is Boris Dzaneck weer samen in de originele bezetting. Vlak voor de band uiteen viel, waren ze druk bezig met opnames voor een nieuw album. Dat album is uiteindelijk nooit verschenen, maar veel van de nummers spelen ze tegenwoordig live. Omdat de band die nummers de moeite waard vindt, hebben ze de originele opnames nu alsnog uitgebracht onder de naam Unfinished Business. De band werkt op het moment ook aan nieuw materiaal.


Dreaming of Syria in RASA
Op zaterdag 27 augustus organiseren Iris Loos en Tamer Alalloush (die sinds tien maanden in Nederland verblijft)  in samenwerking met RASA  'Dreaming of Syria', een eendaags festival over Syrië. Samen met een team van vrijwillige professionals van zowel Nederlandse als Syrische afkomst willen de initiatiefnemers het Syrië van voor de oorlog laten zien. Tijdens het festival is er nadrukkelijk geen aandacht voor politiek, oorlog en vluchtverhalen, maar  staan de rijke cultuur, muziek en eten centraal. "Met dit festival laten we zien dat er bijzondere en nieuwe initiatieven kunnen ontstaan in de stad door de samenwerking tussen oude en nieuwe bewoners van de stad. We hopen hiermee anderen ook op het idee te brengen om elkaar op te zoeken en nieuwkomers aan te spreken op talent en kennis, in plaats van alleen te kijken naar een mogelijke hulpvraag," aldus de twee organisatoren.

Op het programma staat o.a. de uit Damascus afkomstige Majed Saraydeen, die in zijn voormalige woonplaats leiding gaf aan een orkest van 70 muzikanten, die nu grotendeels over Europa verspreid zijn. Hij stelt speciaal voor deze avond een orkest samen van 10 muzikanten die traditionele, Syrische muziek ten gehore zullen brengen. Verder kan er tijdens de avond een Syrische maaltijd genuttigd worden, bereid door de Syrische topkok Aziz Sahli, is er een filmprogramma en is er een speciale ruimte voor vrouwen ingericht. Aan het festival werken zo'n 30 vluchtelingen mee, die allen in de noodopvang of AZC's verblijven.

Dreaming of Syria start om 18.30 met een gezamenlijke Syrische maaltijd. Het programma start om 19.30.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht