Kort Utrechts Popnieuws Week 26 Kort Utrechts Popnieuws Week 26

Blaudzun, Stahlr, Sofie Letitre, Ciao Lucifer, Midnight Culture en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 26

Blaudzun, Stahlr, Sofie Letitre, Ciao Lucifer, Midnight Culture en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Blaudzun, Stahlr, Sofie Letitre, Ciao Lucifer, Midnight Culture en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Nieuwe track Blaudzun
Gisteren verscheen er een nieuw nummer van Blaudzun. 'Jupiter' is afkomstig van het album met dezelfde naam dat op 7 oktober uitkomt. In het najaar tourt Blaudzun door Nederland, België en Duitsland.


Video: 'Two Sides' van Stahlr
'Two Sides' is de nieuwe video van Stahlr. Het nummer is afkomstig van de debuut-EP One, die vorige week is verschenen.


Sofie Letitre releast 'The Ultimate Love Song'
'The Ultimate Love Song' is een nieuw liedje van Sofie Letitre, dat je bij haar live-shows al hebt kunnen horen. Letitre staat dit weekend op PITCH.


Video: ‘Can’t Love You Back’ van Ciao Lucifer
In ‘Can’t Love You Back’, de nieuwe clip van Ciao Lucifer, heeft de band foto’s verwerkt van al hun Facebook-vrienden. Op zondag speelt de band op A Day in the Forest in Soest.


Nieuw label Midnight Culture komt met eerste release op cassette
Het nieuwe, vanuit Utrecht opererende label Midnight Culture wil een stem te geven aan Nederlandse beatmakers die geheel of grotendeels lo-fi produceren. Hoewel lo-fi beatmaking zich volgens Midnight Culture nog vooral underground beweegt zijn er veel Nederlandse producers die zich deze manier van muziek maken eigen hebben gemaakt. De producers, vormgevers, schrijvers en liefhebbers van het label hebben als doel om de beste beats naar jou toe te brengen. Afgelopen week verscheen de eerste release van het label, de tape ‘dial in [jazz]’ van lo-fi beatmaker a.bee. Dial in [jazz] is uitgebracht op cassette maar ook online te luisteren.


Wildebeast presenteert Beastfest
“Trek je smerigste schoenen aan, want we gaan hard vanavond. Een nieuwe generatie harde bands staat op om de rockscene nieuwe energie in te blazen. Weg met de synthesizers; aan met de vuige gitaren! Of nu garage, stoner of punk je ding is; deze avond is een ode aan het lawaai waar wij met z’n allen zoveel van houden.” Dat is het motto waarmee de Utrechtse punky rock ‘n roll-groep Wildebeast wat pit in de Utrechtse popscene probeert te brengen. Ze misten nog een vuig feestje en besloten om er vervolgens zelf maar één te organiseren. De eerste editie van Beastfest is op vrijdag 23 september. Magnetic Spacemen, Rhinorino, Robbing Banks, Pestcold Molly en Wildebeast zelf staan op de line-up. Beastfest vindt plaats in De Stadstuin.

Los Cojones Del Toro dropt track van debuutalbum
In januari speelden ze op Club 3voor12/Utrecht en nu dropt Los Cojones Del Toro een track van het nog te verschijnen debuutalbum: 'Tell Me Baby'.


Inschrijving voor Het Geheim van Starsound geopend
Ook dit jaar is er weer een editie van bandwedstrijd Het Geheim van Starsound. Als jij in een band zit en naast deze ervaring ook publiciteit winnen? Dan is dit misschien iets voor jou. Er zijn ook allerlei prijzen te winnen, maar die worden later bekend gemaakt. Houd de Facebook-pagina of website van Het Geheim dus in de gaten. Je kunt je nu inschrijven door een mail te sturen naar gvs@starsoundstudio.nl.

Nieuwe reeks terrasconcerten bij De Vereeniging in Amersfoort
Ook dit jaar organiseert Fluor weer een reeks intieme terrasconcerten op het terras van het nabijgelegen café-restaurant De Vereeniging. De reeks wordt op donderdag 14 juli afgetrapt door El Pino & The Volunteers. Daarna spelen achtereenvolgens A Balladeer (solo) (op 21 juli) en Willem Wits (op 4 augustus). De terrasconcerten beginnen om 20.00 uur en zijn gratis toegankelijk.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht