Kort Utrechts Popnieuws Week 21 Kort Utrechts Popnieuws Week 21

Friars, Batobe, Youri Lentjes, Bright, Nowell en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 21

Friars, Batobe, Youri Lentjes, Bright, Nowell en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met o.a. aandacht voor Friars, Batobe, Youri Lentjes, Bright en Nowell.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Video release van Friars in aanloop naar EP-presentatie
De Utrechtse indie-/garagerockband Friars presenteert zaterdag 28 mei zijn debuut-EP in EKKO. In aanloop daar naartoe hebben ze afgelopen week een nieuwe video uitgebracht voor het nummer ‘Good Old Times’.


Youri Lentjes neemt live-cd op in Kargadoor
In de intieme setting van de werfkelder van de Kargadoor kun je op zaterdagmiddag 28 mei opnames bijwonen voor de akoestische live-cd van Youri Lentjes. Lentjes was in 2014 finalist van De beste Singer-Songwriter van Nederland en heeft een fijne rauwe stem. Entree is € 20,-, inclusief de live-cd die je later thuisgestuurd krijgt.


Utrechtse producer Batobe releast EP Symmetrical
De Utrechtse producer Batobe maakt intrigerende beats “met de ballen van rock ‘n roll”. In zijn liveshows wisselt hij gitaarspel moeiteloos af met het bouwen van beats, het triggeren van effecten en het bespelen van synthesizers. Inspiraties van Batobe zijn Thom Yorke, Flume, Moderat en Jon Hopkins. Vorige week presenteerde hij zijn EP Symmetrical. In deze livevideo speelt hij 'Time For You'.

Bright stopt na 4,5 jaar met een knallende editie
Begin 2012 was Bright één van de eerste concepten in Nederland dat een podium gaf aan de verfrissende mix van House, UK Garage en Grime. Artiesten als Dusky, George FitzGerald, Paul Woolford, Bondax en Oneman verkopen inmiddels de grootste clubs en festivals uit, maar stonden niet lang geleden nog in EKKO bij Bright. Na ruim drieëntwintig edities in EKKO is het doel bereikt en stopt Bright. De laatste editie is op 24 juni en daarvoor heeft organisator Levi Smulders niemand minder dan Loefah uitgenodigd. Deze Londenaar stond met zijn label Swamp 81 aan de wieg van de sound die Bright de afgelopen jaren naar Utrecht bracht. Hits als Sicko Cell, Footcrab, Work Them en Swims klonken al regelmatig door de speakers en kwamen allen uit op Swamp 81. Mede daarom stond Loefah al langer op het lijstje van Bright. Behalve Loefah zijn er ook bijdrages van een drietal Bright Residents: Shapes, El Maria en Mon. De avond begint om 23.00 uur en tickets zijn verkrijgbaar via de website van EKKO.

Nieuwe single Alcuna Wilds: 'Fault Lines'
'Fault Lines' is de nieuwe single van het uit Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Londen afkomstige viertal Alcuna Wilds. De bijbehorende video is geregisseerd door Joep Gerrits.


Nowell komt met nieuwe single ‘Disco’
De naam Nowell zegt je misschien nog niet zoveel maar je kent haar mogelijk wel onder haar vorige artiestennaam Kruloh. Ze is alweer een tijdje actief als Nowell en heeft met ‘Disco’ een nieuwe single uitgebracht.


Eerste namen voor openluchtfestival SPOEL
Sinds een aantal jaar kun je eind augustus op Werk aan het Spoel in Culemborg terecht voor het openluchtfestival SPOEL. Het programma van SPOEL kent talentvolle muzikanten, theatermakers en dichters. Voor de editie van 2016, op zondag 28 augustus, zijn de eerste namen bekend gemaakt. Er is muziek van onder meer Michael Prins, The Indien, Tamara Woestenburg, Bram van Langen en Mabassa. Daarnaast zijn er poëtische woorden van Wordbites en zijn er leuke acts en exclusieve minivoorstellingen in een historische bunker. Early Birds krijgen extra korting. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.spoel.info.

The Daydream Fit schrijft nummer met Sonic Youths Lee Ranaldo
De uit Utrecht en Enschede afkomstige post-punk/noiserockband The Daydream Fit heeft vorige week een nieuw nummer op bandcamp gezet. ‘New York City Tonight’ is het eerste nummer van de aankomende zelfgetitelde EP en geschreven in samenwerking met de legendarische muzikant Lee Ranaldo (o.a. Sonic Youth). De band vroeg Ronaldo toen hij in Nederland was om spoken word bij te dragen aan een instrumentaal nummer. Renaldo heeft zijn stem en een aantal extra gitaarpartijen opgenomen in de studio van Sonic Youth. Het 7 minuten durende 'New York City Tonight' verhaalt over leven in de stad waarbij Ranaldo's tekst en de gejaagde gitaarpartijen goed samen vallen.


Biton Open Air verhuist van augustus naar juli en maakt line-up bekend
Biton Open Air is een sinds 2004 bestaand jaarlijks gratis festival, dat georganiseerd wordt door studenten van studentenvereniging B.I.T.O.N.. Voorheen vond het festival plaats tijdens de Utrechtse Introductie Tijd (UIT), maar sinds dit jaar is het een zelfstandig festival. Mede daardoor verhuist Biton Open Air van augustus naar 2 juli. De locatie blijft gelijk, namelijk het Zocherpark aan het Lucasbolwerk. Net zoals vorige jaren biedt het festival een grote variatie aan muziek: van rock tot ska, van balfolk tot een vleugje metal. Dit jaar is er zowel een binnen- als buitenpodium en kun je daarnaast een gratis workshop balfolk te volgen. De line-up bestaat uit Kingfisher Sky, Valhella, The Gooch, The Shenanigans, Between The Jars, Hoogbeskaafd en El Peppah. DJ Sinuz draait op de afterparty. Biton Open Air vindt plaats op zaterdag 2 juli vanaf 14.00 uur. Meer informatie is te vinden op https://www.facebook.com/bitonopenair.

Ramblin’ Roots festival maakt eerste namen bekend
Op zaterdag 22 oktober staat TivoliVredenburg weer in het teken van het beste uit de wereld van de soul, americana, blues, alternative country, jazz en aanverwante muziekstijlen tijdens Ramblin’ Roots 2016. Tijdens het eendaagse festival is in de zalen Ronda, Pandora, Hertz, Cloud Nine en op de pleinen ruimte voor een breed palet aan Amerikaanse roots. Afgelopen week zijn de eerste namen bekend gemaakt. Één van die eerste namen is de uit Niger afkomstige Bombino, bekend om zijn hypnotiserende Saharablues. De Engelse producer, songwriter en multi-instrumentalist Ethan Johns komt met zijn band The Black Eyed Dogs en brengt americana, folk, rock, blues en lichte sixties met psychedelica invloeden. De country-goths van Slim Cessna’s Auto Club komen met een verpletterende liveshow waar ze hun mix van country, americana, blues, soul en punk ten gehore brengen. Daarnaast komen Matt Harlan & Rachel Jones met hun mix van authentieke country en folk naar het festival. Richmond Fontaine laat zijn krachtige americana-arrangementen horen en americana trio Lance Canales & The Flood staan garant voor een flinke bak ‘foot-stomping’ blues-roots. The Mulligan Brothers komen langs met hun lekker klinkende, door folk en country beïnvloedde Amerikaanse rootsmuziek en singer-songwriter Stephen Simmons brengt zijn sterke doch eenvoudige, pure liedjes ten gehore. Last but not least behoort ook fiddle revival act Sheesham & Lotus & ‘Son bij deze reeks aangekondigde namen. Meer namen volgen later deze zomer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht