Kort Utrechts Popnieuws Week 16 Kort Utrechts Popnieuws Week 16

Sneeuw & Ruis, Stillwave, Grenadeers, The Fire Harvest, Salon d'Electrique en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 16

Sneeuw & Ruis, Stillwave, Grenadeers, The Fire Harvest, Salon d'Electrique en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met o.a. aandacht voor Sneeuw & Ruis, Stillwave, Grenadeers, The Fire Harvest en Salon d'Electrique.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Sneeuw & Ruis festival keert terug naar Vechtclub XL
Vorig jaar vond Sneeuw & Ruis festival voor de eerste keer plaats in en rond de Vechtclub XL in Utrecht. Op 11 juni dit jaar zullen er opnieuw tal van experimentele klanken over het terrein galmen. De bezoekers van het festival kunnen zichzelf verwennen met een avond en nacht vol verrassingen en experimenten op het gebied van muziek, installaties en performancekunst. De organisatie van Sneeuw & Ruis gaat ook op onderzoek uit. Zo wordt er gekeken of de post-post-punk van Yokocola zal passen bij de freejazz van Dead Neanderthals, of een ontwerpatelier een goede plek is om de folkinstrumenten van de toekomst te bespelen, of Vechtclub XL nog meer spannende hoeken bezit die dienst kunnen doen als podium of toonkamer en of er nóg langer gedanst kan worden. Op de line-up staan onder andere ook nog Bonne Aparte, Gareth Davis & Machinefabriek, Glice, Lärmschutz, Stahlr (dat binnenkort met een eerste video komt) en Sven Agaath. In de komende weken volgen nog enkele laatste aankondigingen.
Kaarten voor de hele avond, die om 19.00 uur begint, kosten 12 euro per stuk (9 euro voor studenten) en zijn op vrijdag 22 april om 12.00 uur in de voorverkoop gegaan via sneeuwenruis.nl.

Stillwave presenteert nieuwe single ‘What Have You’
Na een lange periode in de studio heeft de Utrechtse shoegaze-formatie Stillwave deze week zijn nieuwe single ’What Have You’ uitgebracht. Het nummer is afkomstig van de langverwachte EP The Heim. Op ’What Have You’ zijn het kenmerkende, in reverb gedompelde gitaargeluid en de karakteristieke stem van Marcel Jongejan te horen. Ook nieuwe drummer Joris Keijzer speelt een belangrijke rol. Stillwave presenteert The Heim op 14 mei in EKKO.


Cliprelease Grenadeers
De Utrechtse rockband Grenadeers heeft woensdag in dB’s hun eerste videoclip ‘Chasing the Stereotype’ gereleased. De uurtjes voor de vertoning zorgden collega-bands ANORAQUE en Duke John voor live gitaargeweld, waarna - hoe kan het ook anders - Grenadeers zelf nog een set speelde. Lucas Hamming, geen onbekende van de band aangezien gitarist Stijn drumt bij Hamming, praatte de avond aan elkaar. Bekijk de video vol vreemde mensen in witte jassen en naakte paspoppen hier:


Video: ‘Working Man’ van The Fire Harvest
In een vorige editie van het Korte Utrechtse Popnieuws schreven we al over het debuutalbum van de Utrechtse slowcoreband The Fire Harvest, dat Singing, Dancing, Drinking gaat heten. Bij ‘Working Man’, het nummer dat we toen lieten horen, is nu ook een video verschenen. Singing, Dancing, Drinking verschijnt op 6 mei en wordt op 14 mei gepresenteerd in Theater Kikker.


DJHAGY komt met clip bij single
Enkele weken geleden bracht DJHAGY zijn nieuwe single 'Liberté' uit, een voorproefje van de debuut-EP die later verschijnt. De band heeft inmiddels ook een video voor het nummer gemaakt.


Seja Records en De Werkplaats presenteren Salon d’Electrique
De Amersfoortse muziekinitiatieven Seja Records en De Werkplaats hebben de handen ineen geslagen en presenteren op zaterdag 21 mei vanaf 20.15 uur in het Fluor-café drie hele bijzondere acts onder de naam Salon d'Electrique. De acts zijn dansbaar, rauw en industrieel, ze zijn minimalistisch, het is noise en het is ook nog eens goed om naar te kijken. De bands die optreden zijn Psyche uit Canada/Duitsland, Venin Carmin uit Frankrijk en Crever uit Nederland. Meer informatie in het Facebook-event.

Internationale conferentie voor elektronische muziek naar Utrecht
Na dertig jaar keert de internationaal vermaarde conferentie over computermuziek ICMC (International Computer Music Conference) terug naar Nederland. Gaudeamus Muziekweek en HKU Muziek en Technologie organiseren samen de conferentie, die van 12 tot en met 16 september plaatsvindt in Utrecht. Het thema is ‘Is the Sky the Limit?’ en het Duitse meesterbrein in elektronische muziek Robert Henke (Monolake) gaat die vraagstelling op eigen wijze te lijf met een concert op 15 september in TivoliVredenburg.

Met zijn zelf gebouwde instrumenten, composities op basis van wiskundige algoritmes en de wijze waarop hij muziek laat versmelten met beeldende kunst, belichaamt Henke als geen ander waar de ICMC-conferentie voor staat: vernieuwing, experimenteerdrift en discipline-overstijgende muzikale kunst.

ICMC is een jaarlijks terugkerende conferentie voor iedereen die zich bezighoudt met elektronische muziek die jaarlijks op een andere locatie wordt gehouden. Het is een bijzondere ontmoetingsplek voor componisten, klankontwerpers, performers, technologen en wetenschappers. Het programma is binnenkort te zien op icmc2016.com. Via deze website zijn ook toegangskaarten verkrijgbaar. Inschrijvers kunnen tot 14 mei gebruik maken van de early bird-korting.

The New Habit releaset nieuwe single
Deze week heeft de Utrechts/Brabantse band The New Habit zijn nieuwe single ‘Head Above Water’ uitgebracht. Op deze release zijn de nieuwe bandleden Jamie Hayes (zang) en Sanne Verbogt (bas) voor het eerst te horen. The New Habit is in 2011 opgericht als een trio in Sittard en bracht in 2013 het debuutalbum Get Used To It! uit. Sinds 2015 speelt de band in de nieuwe, vierkoppige samenstelling waarmee ze blues, rock, New Orleans, funk en soul vermengen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht