Kort Utrechts Popnieuws Week 37 Kort Utrechts Popnieuws Week 37

Kade festival, VlietFest, Sofie Letitre, Sofia Dragt, Boyle, Boris Dzaneck en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 37

Kade festival, VlietFest, Sofie Letitre, Sofia Dragt, Boyle, Boris Dzaneck en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Kade festival, VlietFest, Sofie Letitre, Sofia Dragt, Boyle, Boris Dzaneck en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Stillwave, Sven Agaath, Big Hare en meer op Kade festival
Op zondag 13 september vindt voor de eerste keer het Kade festival plaats. De ondernemers van de Ooster- en Westerkade hebben de handen ineen geslagen en vieren dan het bestaan van wat ze zelf de mooiste kade van Utrecht noemen. Er zijn lekkere lokale producten, drie podia met live muziek en een cultureel programma. Het muzikale programma is verzorgd door LoFriday. Er zijn optredens van onder andere Stillwave, DJ Hagy, Sven Agaath, Microwolf, Big Hare, Femme Vanille en Von Nohrfeldt. Hier is de plattegrond met de podia en het volledige programma en blokkenschema vind je hier.

Nieuw festival VlietFest in Oudewater
In Oudewater vindt dit weekend een nieuw festival plaats, Vlietfest. Op zaterdag én zondag kun je kijken en luisteren naar bands die voor het grootste deel afkomstig zijn uit (het netwerk) van de Amsterdamse Lullabye studio. Het podium staat middenin een weiland, bij de restanten van een middeleeuws kasteel. Op het programma staan onder andere Canshaker Pi (garagerock), MORRIS (britpop-grunge), The Shady Greys (dirty blues), Lucky Shot (blues-rock) en Pure Muna (post-rock, met voormalig Jacco Gardner-drummer Jos van Tol in de gelederen). Kaartjes voor Vlietfest kosten 25 euro en daarin is een nacht kamperen inbegrepen. Meer informatie vind je op de site van het festival.

Sofie Letitre geeft een voorproefje van de nieuwe EP
Op 21 september verschijnt de langverwachte nieuwe EP van Sofie Letitre, met de titel Uncanny Valley. Nadat ze eerder al het nummer 'Bare' online had gezet is deze week weer een voorproefje verschenen in de vorm van het nummer ‘Real’. De EP verschijnt op 21 september en de release-show is op 9 oktober in EKKO.

Opbrengsten nieuwe single Sofia Dragt naar Alzheimer Nederland
Sofia Dragt heeft deze week haar nieuwe single 'Sing Each Other To Sleep' uitgebracht. Het nummer is speciaal geschreven voor de korte film 'Ze kent me nog' van Kevin Geurts waarin de effecten van de ziekte van Alzheimer in beeld worden gebracht. Dragt doneert de opbrengsten van de single aan Alzheimer Nederland (spotify / iTunes).

Video: ‘Floating’ van Boyle
'Floating' is de nieuwe clip van Boyle. De band presenteert zijn debuutalbum op zondag 20 september vanaf 12.00 uur met een mini-festival in Metaal Kathedraal in de Meern. Behalve van Boyle zelf zijn er ook optredens van The Fire Harvest, Holden Goldmund, Paul Hoek, T.S Eliot Appreciation Society, Het Gloren, Bismuth en The World Of Dust. Daarnaast is er de SoekHoek minimarkt met vintage spullen, meubels, DIY en meer, zijn er visuals van Daan Kars en ODDVisuals, enkele kunst expo's en een muziekinstallatie van Yuri Landman. Entree voor het festival is gratis, donaties zijn welkom.

Mok C poetst wat stof af
De Utrechtse producer Mok C heeft een nieuwe beattape online gezet met producties die hij tussen 2011 en 2014 heeft gemaakt, en die digitaal stof aan het eten waren op zijn harde schijf. Mok C heeft nog meer producties klaar liggen en is van plan om om de twee maanden een nieuwe release online te zetten.

Debuutsingle van NORDEN
Vorige week schreven we al over NORDEN, de band van de Bilthovense zanger en componist Jeffrey Noordijk. Vooruitlopend op de eerste EP heeft Noordijk deze week al een eerste single uitgebracht.

Boris Dzaneck speelt weer
Boris Dzaneck is een Utrechtse New Wave-band die in de periode 1983-1988 veel optrad en een aantal cassettes en een album heeft opgenomen. Op vrijdag 25 september speelt de band voor het eerst in 25 jaar weer live, in Cultureel Cafe Kopi Susu (J.P. Coenstraat 69, Utrecht). Het wordt een semi-unplugged optreden waarin oude nummers als Up There, Garbage Can, Wonderland en Hangover worden gespeeld, maar ook wat onbekender werk. Boris Dzaneck speelt tussen 20.00 en 22.00 uur dus komt op tijd, want Kopi Susu is niet super groot.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht