Schrijvers en fotografen gezocht in Amersfoort!

Creëer en bewaak de kwaliteit van 3voor12/Utrecht

Redactie 3voor12/Utrecht ,

3voor12/Utrecht is op zoek naar bevlogen schrijvers en fotografen in Amersfoort. Ben je gek op muziek, heb je een goed gevoel voor taal of beeld, woon je in Amersfoort of omgeving en herken jij jezelf als creatieve-doch-kritische muziekanalist, of als muziekfotograaf met een verrassende blik? Dan zoeken we jou!

3voor12/Utrecht, hét crossmediale muziekplatform van de provincie Utrecht, is alsmaar groeiende. Naast een site vol reportages, interviews, recensies en andere muzikale content, hebben we een maandelijkse Clubavond in dB’s en organiseren we geregeld eigen evenementen, zoals de 3voor12/Utrecht Awards. Behalve in de stad Utrecht, zijn we ook in Amersfoort en de rest van de provincie actief. Voor ons team in Amersfoort zoeken we nieuwe schrijvers en fotografen.

Als schrijver neem je interviews af, doe je verslag van concerten en festivals, stel je nieuwsberichten op en recenseer je albums. Je hebt een vlotte pen, beschikt over een journalistieke houding, bent goed in het vinden van een originele insteek en schrijft ongeveer één à twee artikelen per maand.

Als fotograaf maak je één à twee keer per maand foto’s, reportages of portretten van concerten, optredens, festivals en muzikanten in de Amersfoortse muziekscene. Je hebt een verrassende en creatieve blik, hebt een passie voor fotografie en muziek en bent in het bezit van een digitale spiegelreflexcamera. Samen met andere fotografen, schrijvers, programmeurs, radiomakers, filmers, presentatoren en organisatoren zorg jij voor het ultieme beeld bij het verhaal.

Wat bieden wij?

 • Een inspirerende, culturele omgeving met een jong en enthousiast team waarin veel plaats is voor eigen inbreng;
• De mogelijkheid om een netwerk op te bouwen binnen de Utrechtse en Amersfoortse culturele sector;
• Een leuke en goede manier om ervaring op te doen in de journalistiek;
• Regelmatige bijeenkomsten en borrels waarin we bijvoorbeeld elkaars werk bespreken. We bieden je dus een plek waar je je als schrijver of fotograaf kunt ontwikkelen;
• Je zit op de eerste rang bij evenementen en concerten en niet te vergeten Club 3voor12/Utrecht.
• En last but not least: je ziet het resultaat van je werk op http://3voor12.vpro.nl/utrecht

Woon je in Amersfoort of omgeving en herken jij jezelf in (één van) deze functiebeschrijvingen? Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje met je motivatie en voorbeeldwerk (online links naar je verhalen of foto’s) naar info@3voor12utrecht.nl!

N.B. 3voor12/Utrecht is een organisatie die geheel draait op de vrijwillige inzet van haar medewerkers.