Kort Utrechts Popnieuws Week 44

Rhinorino, Moi, le voisin, Zuco 103, TOTEM, Tim Treffers

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Rhinorino, Moi, le voisin, Zuco 103, TOTEM en Tim Treffers.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Nieuwe single van Rhinorino
De nieuwe single van Rhinorino heet 'What If'. Het nummer is de voorbode van een vijf nummers tellende EP die in het voorjaar van 2016 moet verschijnen (de wachtlijst voor vinyl is behoorlijk lang), en die gemixt is door Robin van Saaze (aka Robbing Banks).

Moi, le voisin gaat Nederlandstalig
De Engelstalige indiepopfolkband Moi, le voisin releast binnen enkele weken/maanden een EP. Hierop staan de laatste twee Engelstalige liedjes, want ze gooien het daarna over een andere boeg. De band keert terug onder dezelfde naam, maar dan als Nederlandse volksliedjes-revivalists. De bandleden ontdekten een paar jaar geleden het werk van Ate Doornbosch, die van 1957 tot 1993 een duizelingwekkende verzameling traditionele Nederlandse volksliedjes aanlegde voor en tijdens zijn radioprogramma Onder de groene linde. Dat waren veelal onnavolgbare en obscure liedjes over gruwelijke en vaak waar gebeurde slachtpartijen en meisjes die om vrijwel niets in de hel belandden, met refreinen als 'kiko kandelare santejee'. Moi, le voisin koos tien liedjes uit die de band aan het herarrangeren is voor een volgend jaar uit te brengen album. Op zondagmiddag 1 november speelt de band zeven van die tien liedjes in Paviljoen pOp in Utrecht, op het kruispunt tegenover de Ulu Moskee in Lombok vlak achter het Centraal Station (vanaf 16.00 uur). Troubadour Harold K opent de middag en omstreeks 17.30 uur speelt Moi, le voisin. De middag eindigt ongeveer tussen 18.00 en 18.30 uur.
 
Zuco 103 is terug
Voor het eerst in ruim vier jaar tijd komt Brazilectro pionier Zuco 103 met nieuwe muziek. Vrijdag 30 oktober presenteerde de band de EP Apocalypso. De EP verschijnt op het eigen label Zuco Sound en is een voorloper op het nieuwe album dat in het voorjaar van 2016 verschijnt. Als één van de grondleggers van het genre Brazilectro verwierf Zuco 103 internationale roem met de release van Outro Lado in 1999. De afgelopen vijftien jaar reisden de kernleden Lilian Vieira, Stefan Schmid en Stefan Kruger naar elke uithoek van de wereld. Hoewel de band zich de afgelopen vier jaar op verschillende andere projecten heeft gestort, is er achter de schermen continu gewerkt aan nieuwe muziek met Apocalypso als eerste wapenfeit. Op 11 december staat de band in FLUOR in Amersfoort. Apocalypso staat onder andere op Spotify.

Nieuw nachtconcept TOTEM start op 14 november
Op 14 november vindt de eerste editie plaats van TOTEM, het nieuwste nachtconcept van Utrecht dat innovatieve, elektronische muziek combineert met vette visuals en een randprogrammering. De line-up voor de eerste editie ziet er prima uit, met onder andere veel acts van het Atomnation label. Labelbaas Applescal zelf zorgt voor melodieuze techno en elektronica met een beetje breakbeat en IDM. Polynation verweeft elektronica met techno, ambient, jazz en live-improvisatie met toetsen en drums, terwijl de Amsterdamse producer Fran Seven hoge ogen gooit met warme, intense techno en elektronica. Naast deze Atomnation-acts zie je vanavond ook SEKOIA- en Red Light Radio resident Will Oirson (voorheen opererend onder de naam Cursed P.) en Guido de Beer (SEKOIA) in wiens set net zo makkelijk loungy leftfield als aanstekelijke synthhouse kunnen opduiken. Videomapping wordt verzorgd door Raminizer. TOTEM vindt plaats op zaterdag 14 november in De Helling, vanaf 23.30 uur. Entree is € 8 in de voorverkoop en €11 aan de deur.
 
Tim Treffers werkt aan nieuwe single samen met Crimson Inc.
De Utrechtse songwriter Tim Treffers heeft deze week een nieuwe single uitgebracht. Op 'Scissors Cut' werkt hij samen met een aantal leden van rootsband Crimson Inc.