Kort Utrechts Popnieuws Week 42

de Sp aties, Falco Benz, Geestdrift festival, Thijs Heij, Club No Man's Land

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor de Sp aties, Falco Benz, Geestdrift festival, Thijs Heij, Club No Man's Land.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

’Blij Zijn Dat Je Leeft' nieuwe single van de Sp aties
Vorige week is de eerste single van de Sp aties verschenen. Op ’Blij Zijn Dat Je Leeft’ staan naast het titelnummer nog twee andere tracks, waaronder een fijne cover die de treffende titel ‘Babyboomergeneratie’ heeft gekregen. Het verschijnen van het zwarte kleinood wordt gevierd met een optreden in het vertrouwde dB’s, op vrijdag 4 december, waar dan vast ook handgenummerde vinyl-exemplaren in unieke hoezen te krijgen zijn.

Falco Benz presenteert nieuwe EP op ADE
Amsterdam wordt deze week en dit weekend helemaal overgenomen door ADE. Falco Benz speelde daar niet alleen meerdere keren maar hij heeft er ook de vinyl-versie van zijn nieuwe EP ONE-ONE-NINE gepresenteerd. Luister naar de eerste track Niday Frights. ONE-ONE-NINE staat ook op de luisterpaal.

Derde editie Geestdrift festival in het teken van verzet

Op zaterdag 31 oktober vindt in de Utrechtse Janskerk de derde editie plaats van het Geestdrift Festival. Net als vorig jaar heeft het festival een eigenzinnig programma met als rode lijn ‘verzet’. Er zijn onder andere lezingen van Kester Brewin over de tegencultuur van de piraten en Ernst van den Hemel, die zal spreken over calvinisme als bron voor hedendaags verzet. Ook is er animatiefilm Suleima van de Syrische filmmaker Jalal Maghout. Het muzikale deel van het festival bestaat uit VanDryver, Dan Smith van Listener, de Zweedse songwriter David Ahlen en Kris Rochelle van Red Sweater Lullaby speelt een akoestische set. Verder debuteert Pim van de Werken met zijn nieuwe, Nederlandstalige project Van de Werken en komen Teije Venema en Theo van Telingen beiden spelen. Speciaal voor het festival maken Mevrouw Tamara en Rogier Pelgrim samen een heel bijzondere opening door een aantal van hun favoriete popsongs over verzet te coveren. Meer informatie vind je op de site van het festival.

Video: ‘Succes, Bedankt, Drama, Kusje’ van Thijs Heij
Afgelopen week is de video van Thijs Heij verschenen. ‘Succes, Bedankt, Drama, Kusje’ is gefilmd in dB’s en afkomstig van zijn debuutalbum dat Grof Geweld Bij Twijfel dat op vrijdag 30 oktober in datzelfde dB’s wordt gepresenteerd. Support bij de release-show komt van The Apologist.

Club No Man’s Land verbindt studenten kunstvakopleidingen aan werkveld

Het Utrechtse productieplatform voor muziek- en beeldcultuur De Coöperatie start op 29 oktober Club No Man’s Land in Kytopia. Club No Man’s Land is een avondprogramma voor een nieuwe generatie makers en managers die een opleiding volgen in het MBO en HBO kunstvakonderwijs (zoals HBA, NPac en HKU). Elk kwartaal is er ruimte voor ontmoeting en kennisdeling om tot nieuwe inzichten en samenwerkingen te komen. Het programma gaat om 20.00 uur van start met showcases van Find Us In Slumberland en Batobe. Daarna nemen Léon Happé (A&R bij Universal), Marcel Albers (M.A.R.S. Worldwide), Anna Oosterling (Tourmanager Chef’Special) en Joris van Welsen (Radar Agency) plaats op de bank voor een Q&A. Zij gaan het gesprek aan met de professionals van morgen over actualiteiten en trends binnen het werkveld. Na de terugkoppeling volgen showcases van Morning Daze en The Great Communicators. Het programma wordt afgesloten met een borrel. Inschrijven kan via de website: www.decooperatie.net.